Stockholm från början (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
93
Utgivningsdatum
2012-02-16
Upplaga
1
Förlag
Stockholmia förlag
Medarbetare
Messing, Marit (form)
Dimensioner
265 x 245 x 11 mm
Vikt
640 g
ISBN
9789170312373

Stockholm från början

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-02-16
129
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Äntligen en bok som verkligen berättar om Stockholm från början! Vi startar med Big bang, vulkaner, strutbläckfiskar, stenåldersjägare och vikingar, för att sedan via Birger jarl, Sveriges första feminist Sofia, häxor, pesten, stjärnskådare, kungamördare och Strindberg landa bland nutidens dagisfröknar, tunnelbanan och almstriden. Du möter kända och okända människor i både sorg och glädje och läser om alla de olika händelser som har gjort Stockholm till Stockholm.

Författaren, tecknaren och arkeologen Jonathan Lindström berättar för barn och vuxna om sin hemstads historia utifrån de senaste forskningsrönen. Genom att skildra både individuella öden och de övergripande förändringarna gör han med humor och ett digert faktaunderlag vår huvudstads, och även lands, historia begriplig. Jonathan Lindström har tidigare gett ut böckerna Allt från början (2003) och Allt om universum (2005) och för den senare tilldelades han Svensk Biblioteksförenings Carl von Linné-plakett år 2006.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stockholm från början
  2. +
  3. Stockholm : din och farmors farmors stad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stockholm : din och farmors farmors stad av Jonathan Lindström (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stockholm från början. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant bok
    Sara Victorin, 25 juni 2012

    Den här boken var väldigt intressant och man lärde sig mycket. Man fick lära sig mycket om hur en en stad blir större och befolkningen ökar. Enda från jordens skapelse till nutid. Det här var en riktigt bra bok

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonathan Lindström