Stockholm som vara (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2016-09-23
Upplaga
1
Förlag
Stockholmia förlag
Medarbetare
Lind, Hans (förf.) / Månsson, Johannes (förf.) / Ramberg, Klas (förf.) / Sjö, Fabian (förf.) / Tjusberg, Åsa (förf.) / Tonell, Lennart (förf.) / Törnsten, Emil (förf.) / Ramberg, Klas (red.) / Jäderberg, Cristina (form)
Dimensioner
220 x 165 x 25 mm
Vikt
783 g
SAB
Odgd-cz Stockholm
ISBN
9789170312922
Stockholm som vara (häftad)

Stockholm som vara

Häftad,  Svenska, 2016-09-23
172
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Är staden en vara? Det går ju knappast att sälja huvudstaden till högstbjudande. Men städer konkurrerar med varandra och marknadsförs som varor. Så har det alltid varit. Idag har produktionen av varan Stockholm ändrat karaktär. Konkurrensen gäller fler och andra företeelser än tidigare.
I denna antologi utgår tolv forskare från begreppet vara då de analyserar och diskuterar Stockholms förändring det senaste kvartsseklet. Författarna visar hur en allt starkare marknadsinriktning inverkat på stadens förändring i allt från stadsutveckling och bostadsbyggnadspolitik till Kulturhusets verksamhet.

Utifrån olika teman diskuterar författarna vad marknadsinriktningen gör med villkoren för människors existens. Hur hänger varan och varandet samman? Utgångspunkt är stadens olika platser, från nya bostäder och omgestaltade äldre stadsdelar till enskilda objekt som hotell och Slussen. Idéer om framtidens Stockholm kommer till uttryck i marknadsföring, i arkitekternas visioner, i omgestaltningen av historiska miljöer och i stadens översiktliga planering. Vem får vara i den nya staden?

Författarna har sin akademiska hemvist i bland annat etnologi och kulturgeografi med koppling till samhällsplanering vid Stockholms universitet samt i ekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stockholm som vara
  2. +
  3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 271 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »