Låt den rätte komma in (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (390.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
John Ajvide Lindqvist
Utgivningsdatum
2006-12-06
Förlag
Storyside
ISBN
9789170361180
Låt den rätte komma in (ljudbok)

Låt den rätte komma in Ljudbok

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2006-12-06

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
 • Skickas inom 1-3 vardagar
  79
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  28
Visa alla 2 format & utgåvor
Naturligtvis finns det inga vampyrer i Blackeberg. Bara en massa vanliga människor som stretar med sina vanliga liv. Eller?

Det är vinter 1981 i folkhemsförorten nordväst om Stockholm. Människorna strömmar på och av tunnelbanan, i källarförråden sniffar tonåringar lim och på kinakrogen hänger det gamla vanliga alkisgänget.

   I ett av hyreshusen sitter tolvårige Oskar och läser skräcknoveller. Han drömmer om att bli en hämnare. Att slippa gå i skolan och förnedras av sina plågoandar.

   En dag har en pojke mördats på ett chockerande brutalt sätt i närbelägna Vällingby. Precis samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända.

John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in är något så ovanligt som en svensk skräckroman. Omtumlande, överraskande och riktigt skrämmande. Men det är också en lysande skildring av en svårt mobbad pojkes väg ut ur barndomen och de vägval han ställs inför.

"Han är lika bevandrad i den uppdaterade vampyrmytologin à la Anne Rice som han är i svenskt förortsliv och några scener i Låt den rätte komma in skulle en regissör som Stuart Gordon mörda för att få spela in.

Jonas Thente, Dagens nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Låt den rätte komma in. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt ok!
  -, 2 augusti 2022

  En väldigt mörk och plågsam bok. Helt klart värd att lyssna på, men boken lämnade många frågetecken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist