Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (134.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Camilla Jern
Utgivningsdatum
2014-02-13
Förlag
Storyside
ISBN
9789170369117
Vanliga sökord
söta blodet

Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker Ljudbok

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2014-02-13

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Att GI-kost och LCHF påverkar vikten är välkänt; massor av böcker, recept och tidningsartiklar finns skrivet om det, men att hålla sig till GI och LCHF har fler fördelar än så. Ett sötare blod berättar om hur maten vi äter kan leda till olika krämpor och sjukdomar ? och tvärtom: hur maten kan hjälpa oss att bli friskare. Den här boken ska få människor att se vidden av de kostråd vi under lång tid fått, direktiv som har utformats med två saker i fokus: fetma och hjärt- och kärlsjukdom. Budskapet har varit enkelt: mindre fett i kosten sparar på kalorierna och sänker det onda kolesterolet som proppar igen blodkärlen. Målet: en friskare befolkning. Kostråden har fått oss att äta mindre fett och mer kolhydrater. Men vi har blivit fetare och mer pillerberoende, och sjukdomar som cancer, benskörhet, diabetes, magproblem och ont i kroppen har ökat. I Ett sötare blod lyfts kvällstidningsråden till en vetenskaplig nivå av en skribent med kunskap och översikt. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av kostens betydelse för individens hälsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. intressant
    Forskare, 7 juni 2021

    Ann reder och skapar ordning bland olika fakta och ger en intressant avvägd beskrivning i ett område som annars är fullt av påståenden och åsikter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ann Fernholm