Gud vill det! : nordiska korsfarare under medeltiden (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
574
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Åkesson, Carl (form)
Dimensioner
178 x 111 x 36 mm
Vikt
300 g
SAB
Kb.3
ISBN
9789170372476
Gud vill det! : nordiska korsfarare under medeltiden (pocket)

Gud vill det! : nordiska korsfarare under medeltiden

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2006-09-01
59
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I vår svenska historia utgör korstågen ett bortträngt kapitel. Någonting vi helst inte vill kännas vid. Men korstågsandan var i hög grad levande under nordisk medeltid. Många svenska, danska och norska kungar och herremän tog korset och lovade att sprida kristendomen med svärd i hand.
Dock var det få som likt Guillous Arn Magnusson hade råd att fara till det Heliga Landet. Lyckligtvis fanns hedningar att omvända på närmare håll. Under 400 år organiserades religiösa krigståg mot större delen av Östersjökusten, från nuvarande östra Tyskland och Polen upp till Finland och Ryssland.
Dick Harrison är idag en av Sveriges mest lästa populärhistoriker. I Gud vill det! berättar han för första gången den samlade historien om de nordiska korsfararna. Han tar oss med på en fascinerande resa till ett medeltida Norden där det ansågs ärorikt att dö och att döda i Guds namn och där en av de ivrigaste krigshetsarna var Heliga Birgitta. Han förklarar hur korstågstanken kunde slå rot hos oss och vad vi kan lära av det. Den medeltida retoriken blir skrämmande aktuell i ljuset av de senaste årens händelser. Historien kommer tillbaka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gud vill det! : nordiska korsfarare under medeltiden
  2. +
  3. Stormakten växer fram

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stormakten växer fram av Dick Harrison (pocket).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gud vill det! : nordiska korsfarare under medeltiden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Korstågen ur ett nordiskt perspektiv
    Erin Winslow (Sjuhäradsbyggden), 4 december 2020

    Trots att jag har en akademisk examen i historia visste jag nästan ingenting om Sveriges deltagande i korstågen innan jag läste den här boken. Tack vare den välskrivna och grundligt undersökta boken vet jag nu mycket mer. Harrisons skrivstil är som alltid ett nöje att läsa. Även om korstågen är ett dyster ämne Gud vill det! är mycket tillfredsställande att läsa. Harrison demonstrerar förbindelserna mellan de medeltida kristna korstågen och deras moderna motsvarighet, det så kallade kriget mot terror som utövas av USA och dess allierade.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison

Övrig information

I vår svenska historia utgör korstågen ett bortträngt kapitel. Någonting vi helst inte vill kännas vid. Men korstågsandan var i hög grad levande under nordisk medeltid. Många svenska, danska och norska kungar och herremän tog korset och lovade att sprida kristendomen med svärd i hand. Dock var det få som likt Guillous Arn Magnusson hade råd att fara till det Heliga Landet. Lyckligtvis fanns hedningar att omvända på närmare håll. Under 400 år organiserades religiösa krigståg mot större delen av Östersjökusten, från nuvarande östra Tyskland och Polen upp till Finland och Ryssland. Dick Harrison är idag en av Sveriges mest lästa populärhistoriker. I Gud vill det! berättar han för första gången den samlade historien om de nordiska korsfararna. Han tar oss med på en fascinerande resa till ett medeltida Norden där det ansågs ärorikt att dö och att döda i Guds namn och där en av de ivrigaste krigshetsarna var Heliga Birgitta. Han förklarar hur korstågstanken kunde slå rot hos oss och vad vi kan lära av det. Den medeltida retoriken blir skrämmande aktuell i ljuset av de senaste årens händelser. Historien kommer tillbaka.