Ofärd (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ulvbjörn (del 1)
Antal sidor
503
Utgivningsdatum
2008-03-01
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc
ISBN
9789170373596

Ofärd

(23 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2008-03-01
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ulvbjörn Vamodsson växer upp på gården Borg i Östra Götaland. Tiden är 600-talet e.Kr. Vikingatiden har ännu inte börjat, men det berättas redan historier om nordbor som farit söderut över haven för att vinna guld och ära.

Ulvbjörn är en avig pojke. Han har svårt för att tala och tar till knytnävarna när han blir retad. Hans far ser ner på honom.

Men en dag kommer ett följe av stormän från Uppland. De tänker locka bönderna i Götaland till ett krigståg mot den brutale Ivar Digre. Ledaren Olof Ingjaldsson vill oväntat ha med pojken i sitt följe och Ulvbjörn får för första gången uppleva stridens rus av lust och fasa.

Olof ger honom nya uppdrag. Nu ska han resa över haven till staden Frisaborg för att byta slavar mot silver. Men Ulvbjörn och hans grupp blir tillfångatagna och själva sålda som slavar.

Efter några hårda år av slavliv lyckas han rymma tillsammans med sin ägares hustru och hamnar i tjänst hos det dåtida Europas mäktigaste person, Frankerrikets drottning Balthild. Ulvbjörn blir en bricka i hennes maktspel. Snart blir han omväxlande krigare, lönnmördare och diplomat.

Ofärd är Dick Harrisons skönlitterära debut. Boken är en historisk spänningsroman, en myllrande, färgrik, episk saga från en märklig och okänd brytningstid då globaliseringen för första gången nådde vår del av världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ofärd
 2. +
 3. Herrens år 1398

De som köpt den här boken har ofta också köpt Herrens år 1398 av Dick Harrison (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ofärd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Efter att ha läst tidigare recensioner av Ofärd så var...
  bonadea, 13 november 2013

  Efter att ha läst tidigare recensioner av Ofärd så var jag bered på att det inte skulle vara någon bra bok men blev positivt överraskad. Jag kom in nästan direkt i historien, fick vänja mig lite vid språket som var lite gammal modig men utan att vara svår. En spännande historia och Ulvbjörn är en sympatisk karaktär lite som 600 talets Forest Gump. Dick Harrison har skrivit en lyckad romandebut, och jag håller inte alls med att hans yrke som professor i historia har varit något hinder utan tvärt om. Bra historisk roman!

 2. Mycket grundligt underarbete och bra språkbehandling....
  Börje Larsson, 13 juni 2013

  Mycket grundligt underarbete och bra språkbehandling. Spänningsmomenten väl tillvaratagna och fin stämning. God skildring av en brytningstid, där det syns att författaren väl behärskar sitt ämne.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison