Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ulvbjörn (del 3)
Antal sidor
405
Utgivningsdatum
2012-05-04
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Eyre, John (form) / Gustafsson, Lena (form)
Dimensioner
230 x 170 x 30 mm
Vikt
620 g
SAB
Hc
ISBN
9789170376306
Illdåd (inbunden)

Illdåd

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-05-04
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Svetten rinner på den fruktade stridsmannen Ulvbjörn Vamodsson. Det är en ovanligt het sensommar på Själland omkring år 670. Östgötahövdingen Ulvbjörn har just kommit tillbaka från Erin, den gröna ön, där han räddat livet på stormannadottern Tuva. Hon ska giftas bort med danernas härskare Frode Halvdansson i den rika byn Lejre. Men ett illdåd väntar runt hörnet.
Redan morgonen efter ankomsten hittas Tuvas far Rolf mördad. Någon har tagit sig in i hans rum och dödat honom genom upprepade spjutstötar rakt genom kroppen. Tuva, som är arg på sin far för tvångsäktenskapet, misstänks för brottet. När också Ulvbjörns egen son Grimoald dras in i det dödliga spelet inser Ulvbjörn att han själv måste hitta mördaren.
Men ingen, inte ens Frode, tycks vilja hjälpa honom. En av Ulvbjörns få allierade blir den mystiska själländskan Gerd, som liksom Tuva räddats från härjarna på Erin. De ger sig ut på en jakt som snart visar sig bli både blodig och farlig. Någon eller några är uppenbarligen beredda att gå över lik för att hindra sanningen från att komma fram.
Illdåd är Dick Harrisons tredje historiska spänningsroman, och en fristående fortsättning på Niding.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Illdåd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande!
    Erin Winslow (Sjuhäradsbyggden), 7 juni 2012

    Illdåd är den tredje boken i serien om Ulvbjörn men boken kan läsas med nöje även av dom som inte har läste de två tidigare böckerna. Serien blir bättre och bättre med varje ny bok, tycker jag i alla fall: Niding är bättre än Ofärd och Illdåd är ännu bättre!

    Pacing är bra och Harrison har lyckats balansera exponering och actionscener mycket effektivare än i den första boken. Det var särskilt häftig att handlingarna tar plats i Lejdre, den riktiga "Beowulf" lokalen. Man får sin dose... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison