Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2012-08-03
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nilsson, Eva (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
uVnd
ISBN
9789170376313

Världens viktigaste bok : om kroppen, känslor och sex

(98 röster)  |  Läs 15 recensioner
Häftad,  Svenska, 2012-08-03
204
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kroppen bubblar av nya känslor, och man funderar över vem man är och kommer att bli. Kompisarna har blivit viktigare och bråken med familjen fler, samtidigt som kärleken och längtan efter att hångla blivit större. Pubertetsåren är en speciell tid med nya pirriga drömmar, pinsamheter, kärleksknas och en stor nyfikenhet på kroppen. Vad ska jag göra när svetten luktar? När kommer mensen? Vem har bestämt vad som är tjejigt och vad som är killigt? Vad är porr? Hur känns det att vara kåt?

Vuxna vill gärna svara och stötta men tycker ofta att det är svårt att prata med 10-13-åringar om kroppen, kärlek och sex. Men nu finns äntligen boken som är världens bästa storasyskon. Med hjälp av sin långa erfarenhet som sexualupplysare kan Nathalie Simonsson på ett roligt, spännande och ärligt sätt förklara hur det faktiskt funkar och hon vågar prata om det som är pinsamt, fnittrigt, svårt och hemligt.

Världens viktigaste bok är den första boken i sitt slag eftersom den tar upp normer, ja- och nejkänslor, hur man vågar tro på sig själv och hur man är schyssta mot varandra. Det är en bok som kan läsas under täcket hemma på rummet, men också tillsammans med föräldrarna eller i skolan. En bok om allt man vill veta men inte vågar fråga om.

Världens viktigaste bok ges ut tillsammans med RFSU, Sveriges största aktör inom sexualupplysning och det självklara valet för dem som vill ha råd om sexualundervisning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Världens viktigaste bok : om kroppen, känslor och sex
 2. +
 3. Boken för dig som är kille : en guide till puberteten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken för dig som är kille : en guide till pube... av Nina Brochmann, Ellen Støkken Dahl (inbunden).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Världens viktigaste bok : om kroppen, känslor och sex. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt!

  Köpte den till en (snart) 10-åring, och hon tyckte om den! Den lär ut på en bra och passande nivå.
  Ångrar inte köpet en sekund.

 2. För större barn inte för 10:åringar!
  SB, 27 juli 2021

  Den ska rikta sig till barn mellan 10-13 år. Jag tycker att den pratar för mycket om sex. Det är lite för tidigt för en 10:åring att få den typ av information som finns i boken.

 3. Bra för alla..
  MS77, 16 september 2020

  Tjuvläste boken innan vår 11 åring fick den.. Tar upp många viktiga aspekter på ett lätt och enkelt sätt utan att bli tramsig. Vår dotter tyckte den var superbra! Nu har jag koll, sa hon med ett flin när hon läst klart...

 4. En otroligt bra bok
  Anna-Maria , 18 juli 2020

  Gav denna till min brorsson på elva år. Han bläddrar fram o tillbaka och kommer med frågor. En mycket bra och viktig bok.

 5. Sexualundervisning på lagom nivå
  Ella J, 16 november 2018

  Denna bok är perfekt för målgruppen i förpuberteten och förmedlar
  fakta på ett sunt och genomtänkt sätt utifrån ett tydligt genusperspektiv.
  Bra som motvikt till annat mindre sunt inom detta område.

 6. Bra information
  LillaFlisen, 5 september 2016

  Jag gav denna till min 11 åriga systerdotter och den var väldigt uppskattad! Hon fnissade mycket och enligt mamman togs den emot väldigt bra.

  Tittade igenom den själv och tycker den belyser mycket bra fakta, det är viktigt att ge rätt kunskaper i tid och det är skönt att kunna sträcka fram en bok om vissa intima frågor som inte en tweenie vill ta upp med förälder.

  Jag tror denna boken är viktig för alla tweenie's, det är viktigt att få tillräcklig kunskap om de båda könen och innebörden av att inte tillhöra något.

 7. Fantastisk bok.
  Anna, 17 juni 2015

  Mon 11-åring släpper den inte ur sikte. Kamratskap, genusfrågor, funderingar kring kärlek och sexualitet och mycket annat. Denna borde finnas på varje skola. Köp den!

 8. Svar på alla frågor ungdomar aldrig vågar ställa
  Mamma, 1 september 2014

  Detta är boken för dig som förälder eller tonårsbarn! Vi läser den tillsammans och dottern får svar på frågor hon kanske inte vågar prata om eller fråga dig som förälder om. Beskriven på ett enkelt sätt, översatt till tonårsspråk!

 9. Världens viktigaste bok
  Mimmi (Norrköping), 6 juni 2014

  En bra faktabok som alla ungdomar borde ha hemma särskilt de som inte vågar fråga, bra för att förstå att man inte är ensam om sakerna som sker i kroppen mm.

 10. Min dotter vägrade lämna ifrån sig boken den första...
  lena norell, 19 september 2013

  Min dotter vägrade lämna ifrån sig boken den första veckan. Absolut en höjdarbok för barn i 11-12 års åldern. Den tar upp könsroller, sexualitet, mens och pubertet på ett självklart sätt.

 11. Denna bok borde finnas i varje hem med tonåringar....
  Britt Ågren, 16 juli 2013

  Denna bok borde finnas i varje hem med tonåringar. Våga tala med barnen och glöm inte ta med känslorna.
  Denna bok kan med fördel användas som underlag för dessa diskussionerna. Utmärkt.

 12. Min dotter som är 9 år ÄLSKAR den här boken! Hon...
  Karolina Engman, 24 juni 2013

  Min dotter som är 9 år ÄLSKAR den här boken! Hon slukar den, väljer visserligen bort saker som hon själv säger; "det där tar jag sedan när jag är lite äldre och mer intresserad av det". Hon ställer frågor till mig och vi pratar om kroppen och känslor och sex på ett helt naturligt sätt. Jag kan verkligen rekommendera andra föräldrar att köpa den till sina barn. Och till sig själv. Jag lärde mig att våra ägg är ungefär hälften av en sådan här punkt . Det hade jag ingen aning om...

 13. Äntligen kan alla lära sig som önskar! Lärorik för...
  CC , 22 juni 2013

  Äntligen kan alla lära sig som önskar! Lärorik för alla. Ger mycket bra förklaringar och är humoristisk samtidigt som den är allvarsam. Kan bara varmt rekommenderas!

 14. Min tolvårige son var generad när han fick denna bok i...
  Mamman, 6 juni 2013

  Min tolvårige son var generad när han fick denna bok i present, man han har läst den nu på nolltid. Boken är skriven på ett sätt som tilltalar barnen, och dessutom innehåller den "manga" ritningar vilket gör läsningen mycket lättare.

 15. Den här boken slukades av mina tre barn, vilket är ett...
  Trebarnsmamma, 12 april 2013

  Den här boken slukades av mina tre barn, vilket är ett bra betyg! I skolan har de just haft sexualundervisning och boken var ett jättebra komplement.

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Nathalie Simonsson