Tsar Putin : myter, makt och despotism (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2013-08-15
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Stefan Lindgren
Originaltitel
The Putin Mystique: Feudalism, Corruption and God in Russian
Medarbetare
Frykberg, Amanda (form)
Dimensioner
179 x 110 x 21 mm
Vikt
179 g
SAB
Lz Putin, Vladimir,Kma.59
ISBN
9789170377396
Tsar Putin : myter, makt och despotism (pocket)

Tsar Putin : myter, makt och despotism

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2013-08-15
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Vladimir Putin har varit den starka kraften i rysk politik i över tio år. Nu är han återigen president. Men vad är det som gör att Ryssland, oavsett statsskick, alltid leds av en person med enorm makt en tsar?
Den rysk-amerikanska författaren Anna Arutunyan har i flera år rest runt i landet för att få svar på den frågan. Att förklara Putins makt med hans personlighet, det kommunistiska arvet eller hans förflutna i KGB, räcker inte menar hon. Snarare är det den outvecklade demokratin och feodalismen som gör att despot efter despot tillåts styra landet.
Tsar Putin är en spännande berättelse om Ryssland, om varför landet ser ut som det gör och om den tusenåriga, fortfarande aktuella, Kremlkulten. Landets politiska elit kommer knappast att jubla över Arutunyans kritiska granskning, men för den som vill veta mer om vår jättelika granne i öst ger den en välbehövlig tankeställare.

"Anna Arutunyans Tsar Putin är en utmärkt beskrivning av Putinland, där korruption och maktmissbruk växer och Ryssland dalar på den internationella korruptionslistan till latinamerikanska nivåer." Jan Hemebring, Gefle Dagblad
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tsar Putin : myter, makt och despotism
 2. +
 3. I Ukraina på drift : oligarker, aktivister och en kvarglömd fimp

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Ukraina på drift : oligarker, aktivister och ... av Paul Frigyes (pocket).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tsar Putin : myter, makt och despotism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Problem i Ryssland
  Lars Sånesson, 4 oktober 2019

  Mycket initierad skildring av förhållandena i Ryssland både före men framförallt i nutid. Egentligen var jag ute efter en skildring hur det gick till när Putin tog makten.

 2. Ett tungt språk gör att det blir lite jobbigt att...
  Lars-Olov Norling, 25 september 2013

  Ett tungt språk gör att det blir lite jobbigt att läsa. Känns lite då och då för långt. Hade fungerat bättre som tidningsartikel. Intressant insyn i rysk "politik".

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Arutunyan