Lönesänkarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2014-08-11
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais, Eva (form)
Dimensioner
216 x 145 x 29 mm
Vikt
518 g
SAB
Qadj
ISBN
9789170377785

Lönesänkarna

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-08-11
204
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
 • Skickas inom 5-8 vardagar
  330
Visa alla 2 format & utgåvor
Allt mindre av det växande välståndet kommer vanliga människor till del. Inte på hundra år har svenska löntagare fått så lite betalt för vad de faktiskt producerar.
Journalisten Erik Sandberg väckte stor uppmärksamhet med tv-dokumentären Lönesänkarna 2013.
I den här boken går han vidare i sin granskning av hur politiska beslut, från höger till vänster, gjort de allra rikaste ännu rikare medan levnadsstandarden för den breda allmänheten inte alls ökat i samma takt som för tidigare generationer. Erik Sandberg tar läsaren med på en resa bland metallarbetare och miljonärer och in i maktens centrum, och visar hur våra valda politiker bidragit till en omfördelning av inkomster av historiska dimensioner. Lönesänkarna är också en personlig berättelse om ett land i snabb förändring, om det Sverige som på hundra år gått från fattigdom och extrema inkomstklyftor till att bli världens kanske mest jämlika välfärdssamhälle, ör att sedan på nytt förvandlas till det land som nu går i täten med snabbt växande ekonomiska skillnader.
ERIK SANDBERG är journalist och dokumentärfilmare. Han har förutom dokumentären Lönesänkarna bland annat gjort Generation utanför, Förgrymmade ungar och Snällfällan som belönades med Guldspaden.
Lönesänkarna är hans debut som författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lönesänkarna
 2. +
 3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Lönesänkarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok
  LS, 28 mars 2017

  Mycket lättläst och pedagogisk bok om den ekonomiska utvecklingen i Sverige sedan 30-talskrisen. Författaren har verkligen satt sig in i ämnet, och förklarar orsakerna till den ökade ojämlikheten i samhället.

 2. grundkurs i ekonomi
  Göran Gester, 1 juni 2016

  Alla borde läsa denna bok. Den ifrågasätter den officiella, alena-rådande "sanningen" om Sveriges (och världens) ekonomi i denna tid. Den är mycket lättläst, bra för oss som tror att ekonomi bara kan förstås av proffs-ekonomer.

 3. Obligatiorisk läsning för politiker och ekonomer
  Jan Strandberg, 2 januari 2015

  Det sägs att vi aldrig lär av historien för vi ser inte nuet för än i framtiden och då är det för sent. Den här boken visar vårt nu och skall demokratin utvecklas istället för att avvecklas borde ALLA läsa och begrunda den. Människan har valt att leva för att jobba istället för tvärtom. Den här boken förklarar varför. Vilket är förutsättningen för att vi skall kunna välja annorlunda i framtiden.

 4. Aha! Det var så det hängde ihop!
  Fina Fia, 23 september 2014

  Boken tar med läsaren på en fängslande upptäcktsresa genom de senaste sex decennierna av Sveriges historia i jakten på svaren. Svaren på varför välfärden har urholkats, varför vi haft väldigt hög arbetslöshet i 20 år (fast den dessförinnan under lång tid varit mycket låg), varför klyftorna mellan rika och fattiga från att ha varit måttliga i mitten av 1900-talet nu är lika stora som för hundra år sedan. För varje svar hittar författaren en ny fråga som går djupare än den förra, och bit för bi... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Erik Sandberg