Kantslag ; Minna saknar en övningslokal (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2015-07-27
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Ninni Holmqvist
Originaltitel
Kantslag ; Minna mangler et øvelokale
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form) / Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
180 x 130 x 15 mm
Vikt
247 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789170378379

Kantslag ; Minna saknar en övningslokal

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2015-07-27
198
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
HON HAR KALLATS en "helt unik nordisk berättarröst" och tilldelats P. O. Enquists pris. Dorthe Nors är en av Danmarks mest originella samtida författare och har med novellsamlingen Kantslag fått sitt internationella genombrott. Nu kommer hon för första gången ut i Sverige med novellsamlingen Kantslag och romanen Minna saknar en övningslokal i en vacker vändbar samlingsvolym.

Novellerna i Kantslag är kärnfulla, omskakande och brutala. Med en mästerlig blick för vardagslivets dramatik skriver Dorthe Nors om människor vars tillvaro är ställd på sin spets. Det handlar om flickan som förlorat oskulden, buddisten som får sparken, kvinnan som just mördat någon som gjort henne illa men också om det förunderliga i vardagen. I de femton berättelserna i denna kolsvarta pärla till bok lyckas Nors bygga upp världar och rasera dem på nytt på bara några få sidor, samtidigt som hon kärleksfullt dissekerar det mänskliga beteendet.

Romanen Minna saknar en övningslokal är en underfundig, intensiv och humoristisk historia om Minna, en kompositör som saknar replokal. Fast faktum är att hon är i avsaknad av många saker: till exempel barn, ett existensberättigande och en röst. För att skapa sig plats i sitt eget liv inser hon att hon måste bryta med andra. Även här handlar det om en person som balanserar på kanten, som svävar mellan förnuft och känsla.

"Dorthe Nors röst är öm och brutal och berättar på ett nytt sätt om en välbekant plats i närheten av sammanbrottet."
Karolina Ramqvist

Karateslag är en form av kontrollerat och accepterat våld. Det är också vad Dorthe Nors erbjuder: medvetna, välriktade och träffsäkra slag.
Anna Hallberg

Kantslag är en höjdare, finurlig, intelligent, ändå språkligt enkel ... Nors har en helt egen rakt i ansiktet-smärtande stil.
Pia Bergström

Dorthe Nors är sannerligen ett namn att komma ihåg och jag ser med spänning fram emot att få ta del av ett författarskap som med all säkerhet kommer räknas som ett av dem få riktigt angelägna, beständiga.
Kristian Lundberg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kantslag ; Minna saknar en övningslokal
 2. +
 3. Sopa ihop löv mot vinden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sopa ihop löv mot vinden av Christina Hesselholdt (inbunden).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kantslag ; Minna saknar en övningslokal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. lättläst underfundig
  -, 27 november 2015

  Mina saknar en övningslokal hade många fina poänger med en oväntad twist på slutet.
  En härlig lässtund. Träffande telegram-stil eller!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dorthe Nors