Skriv som en Nobelpristagare : från Selma Lagerlöf till Alice Munro (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2015-09-21
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form) / Skog, Fredrik (foto)
Dimensioner
220 x 115 x 20 mm
Vikt
349 g
SAB
G.5
ISBN
9789170378447

Skriv som en Nobelpristagare : från Selma Lagerlöf till Alice Munro

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-09-21
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
VEM BLIR NOBELPRISTAGARE i litteratur? Vad är det för slags författare och hur skriver de egentligen? Och är det möjligt att själv bli lika skicklig?

I Skriv som en Nobelpristagare lyfter Kristian Fredén fram tio av dessa författargiganter och analyserar deras stil och texter för att inspirera flera att börja skriva eller förbättra sitt skrivande. Han börjar med Selma Lagerlöf, den första kvinnliga pristagaren och den första från Sverige. Hennes litterära skaparkraft fascinerar och inspirerar författarkollegor än idag.

Varje kapitel inleds med en kortare skildring av respektive författares liv, med betoning på hur detta lyser igenom i deras verk. Därefter analyseras deras litterära stil och till slut serveras ett textuppslag med inflikade kommentarer av Fredén.

Dessutom intervjuas en nutida svensk författare som stilmässigt påminner om Nobelpristagaren och som inspirerats av eller känner sig besläktad med denna.Vad har Selma Lagerlöf och John Ajvide Lindqvist gemensamt? Hur läser Jerker Virdborg Ernest Hemingway och Anna Hallberg Wisava Szymborska?

Boken avslutas med övningsuppgifter utifrån respektive Nobelprisförfattares olika sätt att skriva samt kommen-terade lästips om pristagaren ifråga. Sedan är det bara en tidsfråga tills Sara Danius öppnar den berömda dörren och kungör att Nobelpriset i litteratur går till...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skriv som en Nobelpristagare : från Selma Lagerlöf till Alice Munro
 2. +
 3. Kvinnors liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnors liv av Alice Munro (inbunden).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skriv som en Nobelpristagare : från Selma Lagerlöf till Alice Munro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kristian Fredéns "Skriv som en nobelpristagare"
  Ingrid , 30 december 2015

  Boken har en titel, som tycks kräva ett och annat av sin läsare, men den är trivsamt och klokt skriven på ledig men korrekt svenska.
  Tio nobelpristagare i litteratur presenteras på ett föredömligt sätt med del av prismotivering och foto. Så följer en liten biografi, stildrag och belysande exempel. Olika författare ger sin syn (kortfattat) på vad pristagarens litteratur betytt för dem. Det finns också en övningsuppgift för läsare med skrivkklåda. Varje kapitel avslutas med lästips av oc... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristian Fredén