Hanteringen av odöda (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2015-05-15
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jansson, Alexander (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
193 g
SAB
Hc
ISBN
9789170378546

Hanteringen av odöda

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-05-15
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Stockholm en dag i mitten av augusti: Det är onaturligt varmt fast det är sent på kvällen och överallt klagar människor på huvudvärk. Det känns som om ett elektriskt fält lagt sig över stan. Ett omvänt strömavbrott. Inga lampor kan släckas, inga maskiner stängas av. Paniken ligger i luften. Så plötsligt är allt över. Ingenting har hänt ...

Den pensionerade journalisten Gustav Mahler är trött på livet. Allt har gått fel och allra värst är att hans älskade barnbarn Elias nyligen dött i en olyckshändelse. Nu får Mahler plötsligt ett samtal från en gammal kontakt på Danderyds sjukhus som påstår att de döda vaknar. Det måste vara ett skämt. Ändå tar han sig dit för att undersöka saken. Han möts av en lika ofattbar som skrämmande syn. Läkare på sjukhuset bekräftar: massor av människor som avlidit under den senaste tiden tycks ha vaknat till liv. Mahler slås av en tanke. Elias. Men han är ju begravd. Mahler vet ändå att han måste åka till kyrkogården.

Hanteringen av odöda är en skräckroman av klassiskt snitt, men också en mycket gripande berättelse om kärlek som trotsar själva döden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hanteringen av odöda
 2. +
 3. Låt den rätte komma in

De som köpt den här boken har ofta också köpt Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hanteringen av odöda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förvirrande och dåligt.
  Fabbe, 4 april 2024

  Detta är min tredje bok av författaren och efter att ha läst Verkligheten och Sommaren 1985 innan som jag tyckte båda var om inte direkt dåliga så ändå mediokra så börjar jag tvivla på Ajvides kvaliteter som författare. Jag har förstått att den här boken skall vara en av hans bättre böcker och om det är så är han verkligen inget för mig. Premissen är intressant i tanken och hade kanske fungerat som en kortare novell men det är inget som håller i längden. När det inträffade hänt verkar han tap... Läs hela recensionen

 2. Unik och mångbottnad zombie-roman
  Sara , 2 juni 2021

  Ajvide Lindqvist gör det han gör allra bäst - tar ett vanligt förekommande skräckkoncept och gör det till sitt eget. Resultatet blir att man aldrig riktigt vet vad som kommer hända härnäst. Jag älskar vändningen som boken tar och fokuset på mänskliga relationer. Det är inte den läskigaste boken han skrivit men när skräckinslagen dyker upp är de som alltid riktigt obehagliga.

 3. Mästaren på det övernaturliga
  Hans Petter Leife, 13 januari 2021

  John Ajvide Lindqvist kombinerar fantastiska personbeskrivningar, samhälls- och miljöskildringar med inslag av spänning och det övernaturliga, som ingen annan svensk författare.

 4. Svårbegriplig skräck
  Vivvianne, 10 december 2020

  De först 80 sidorna är fantastiska och såå spännande, men sedan är det som om Ajvide har tvingats göra en längre berättelse än vad han tänkt,det blir trögt, ospännande och det känns inte som skräck längre, jag hänger inte med i storyn på slutet och det är för många lösa obegripliga trådar. Ajvide är däremot fenomenal på att beskriva vår samtid och på hur vårt samhälle agerar kring dessa odöda. Men tyvärr boken är knappt läsvärd.

 5. Lång uppförsbacke
  Claudia, 2 april 2019

  Det här var min första bok jag läst av JAL, och jag blev lite besviken. Det tog väldigt lång tid för boken och karaktärer att komma igång. Idén med storyn var bra och tänkvärd, och den blev bra mot slutet. Men boken kändes ojämn.

 6. Spännande och tänkvärd
  Gråter hela tiden, 6 oktober 2017

  Rörande berättelser och med en intressant syn på döden. Jag grät mig igenom i stort sett hela boken. Värt det dock.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist