Lilla stjärna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2016-06-02
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jansson, Alexander (form) / Gustafsson, Lena (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc
ISBN
9789170378683

Lilla stjärna

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-06-02
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
All blodspillan till trots är detta John Ajvide Lindqvists mest varmhjärtade roman. Jens Christian Brandt, Tidningen Vi

Trots svärtan, smärtan och det blödande hjärtat finns det också en touch härligt rå girl power i berättelsen om Theres och Teresa och jag är övertygad om att John Ajvide Lindqvist med Lilla stjärna har skrivit en ny kultbok. Gunilla Wedding, Skånskan

Två flickor växer upp på olika håll i Sverige, med mycket olika förutsättningar. Sen ena hittas övergiven i skogen och lever gömd i en källare. Hon har en enastående förmåga: Hon kan sjunga helt rent och härma all musik hon hör. Den andra har inga sådana förmågor. Hon är precis som alla andra möjligen lite fulare, lite tjockare, lite konstigare.

Det dröjer fjorton år innan flickorna möts. Tillsammans sätter de igång en serie händelser som leder till Allsång och kaos.

Lilla stjärna är en roman om utanförskap, en uppgörelse med vuxenvärldens svek och en påminnelse om det anlag till ondska som finns hos oss alla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lilla stjärna
 2. +
 3. Rörelsen : den andra platsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rörelsen : den andra platsen av John Ajvide Lindqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lilla stjärna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda skräck
  Nicklas Johansson, 8 juli 2022

  Kanske inte Lindqvist bästa, men det var intressant hur den ändrar karaktär i sista akten. Det hade jag inte förväntat mig. Riktigt otäck stämning!

 2. Otäck och svår att lägga ifrån sig
  Sara , 2 juni 2021

  Detta är en av mina Ajvide Lindqvist-favoriter. En riktigt obehaglig historia som är svår att glömma när sista sidan är läst. Det är alltid extra otäckt när det är barn (symbolen för oskuldsfullhet) som står för den rena ondskan. Just den kontrasten tycker jag är ett återkommande tema här, kontrasten mellan mörkret & det familjära, vilket ytterligare bidrar till obehagskänslan.

 3. Inte Ajvides bästa
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Jag har läst några av hans böcker och verkligen gillat dem. Denna är inte min favorit vilket troligen beror på att den är lite för svajig. Vissa partier älskar jag och andra partier upplever jag som sega. De favoritscener jag har i boken är både prologen samt epilogen. Jag gillar hur John Ajvide Lindqvist får allt att verka trovärdigt även om mycket är både brutalt och bisarrt. Jag fascineras av hur han kan få det hemska att låta vackert. Karaktärerna är väl beskrivna med gedigna bakgrunder. ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist