Efter Ekot (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2016-03-15
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
117 g
SAB
Hc
ISBN
9789170379086
Efter Ekot (pocket)

Efter Ekot

(5 röster)
Pocket Svenska, 2016-03-15
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Det här är en av de mest begåvade romandebuter jag trillat över. Hon skildrar den första stora kärleken, euforin, den skimrande lyckan. Men också när man hon älskar börjar förminska henne steg för steg."
/Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Prosan i Efter Ekot är klar som himlen efter ett åskoväder."
/Sydsvenskan

"Idag är det den 8 juni 2011. Det har gått 621 dagar sedan jag och Sam träffades första gången. Jag har räknat. Det är klart jag har räknat." Fanny har åkt till sin mormor på Västgötaslätten, för hennes mormor vet ingenting om vad som har hänt. Hon bara skrapar sin potatis och dukar på verandan och anar inte hur lätt allt går åt helvete. Hur enkelt det är att komma så nära någon att den plötsligt har all makt att göra en illa. Hur det är att inbilla sig att om man bara älskar tillräckligt, om man bara räknar och memorerar och ser till att aldrig missa en Ekot-sändning, så ordnar livet upp sig till slut.

Men Fanny vet. Hon har försökt att göra allt rätt. Nu försöker hon inte längre.

Medan sommaren mognar utanför fönstret kan Fanny och hennes mormor långsamt mötas i en erfarenhet som ingen av dem vågar uttala. Efter Ekot är en roman om att göra våld på sig själv för kärleks skull. Det är en ärlig och poetisk text som fastnar och lämnar spår på samma sätt som ett knytnävsslag.

"Språket är exakt, vackert och rytmiskt. Om unga kvinnan Fanny som i kärlekens namn glömmer bort hur man säger nej. Som försöker besvärja sin ångest genom att räkna och lyssna på Dagens Eko. En tät text om destruktiva förhållanden.
/Tara

"Olivia Bergdahl skildrar den här processen helt inifrån Fanny och med kuslig trovärdighet. Det är plågsam läsning."
/Aftonbladet

"Allra bäst lyckas Bergdahl beskriva det tysta illamåendet i ett dåligt förhållande, hur ett beteendemönster bara fortsätter, kanske för att den som blir utsatt för övergreppen någonstans känner att det är fullt rimligt."
/Dagens Nyheter

"Hon berättar sin historia med ett starkt driv utan att ge avkall på nyanserna."
/Expressen

"Sällan ser man ett så pass digert researcharbete i en ung debutroman. Samtidigt är språket väl avvägt och noga genomarbetat. Rakt och tydligt men ändå med stor inlevelse och exakthet, på ett sätt som går hand i hand med historien."
/GP

"Jag skulle vilja sätta den här boken i handen på väldigt många unga flickor, så att de lär sig känna igen tecknen hos vissa män som kan vara fantastiskt charmerande i början men som är farligare och farligare ju längre man känner dem."
/Ingalill Mosander, Go'kväll, SVT
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Efter Ekot
  2. +
  3. Barnet : en sonettkrans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnet : en sonettkrans av Olivia Bergdahl (häftad).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olivia Bergdahl