Rörelsen : den andra platsen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Platserna (del 2)
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2016-05-13
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jansson, Alexander (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
150 g
SAB
Hc
ISBN
9789170379093

Rörelsen : den andra platsen

(17 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-05-13
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I SEPTEMBER 1985 flyttar John Lindqvist in i ett trångt och mörkt gårdshus på Luntmakargatan i Stockholm, vägg i vägg med Brunkebergstunneln. Han vill skapa sig en karriär som restaurangtrollkarl. Några veckor senare blir han tagen för stöld på Åhléns och tillbringar en natt i häkte. Under natten inträffar en rörelse av svårtolkad karaktär och när han återvänder till sitt hus dagen efter har något hänt. Fåglar faller från himlen och hans grannar beter sig underligt.

Snart upptäcker han att det finns något i det låsta duschrummet längst inne i tvättstugan, något som kan låta oss färdas till den andra platsen och besanna våra drömmar. Det kostar bara lite lite blod. När John så småningom börjar delta i verksamheten dras han ner i en ström av magi, våld och gemenskap som mynnar ut i mordet på Olof Palme.

Rörelsen den andra platsen är en prequel till John Ajvide Lindqvists förra roman Himmelstrand. Det är en berättelse om vår strävan efter sanning och samhörighet och priset vi är villiga att betala, om Stockholm i mitten av 80-talet, trolleri och socialdemokrati. Den är den andra delen i trilogin »Platserna« som kommer att avslutas med X den sista platsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rörelsen : den andra platsen
 2. +
 3. X : den sista platsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt X : den sista platsen av John Ajvide Lindqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Rörelsen : den andra platsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utdragen
  Jenny Andersson, 27 november 2017

  Långtråkig och utdragen bok. Det händer väldigt lite och jag har inte ens lust att läsa klart den. Hans andra böcker som tex Hanteringen av odöda och Låt den rätte komma in är mycket bättre.

 2. Läsvärt, som alltid!
  E, 24 juli 2017

  Ytterligare en riktigt bra bok av John Ajvide Lindqvist. Som vanligt hittar han det obehagliga i det många gånger till synes vardagliga samtidigt som han på ett mästerligt sätt kan beskriva de mest bestialiska situationer utan att det blir "slasher"-artat. Jag skulle personligen ha föredragit om boken inte hade varit av självbiografisk karaktär då detta angreppssätt för min del gör innehållet lite för "verklighetsförankrat" (om man nu kan använda ett sådant uttryck i relation till Ajvide Lind... Läs hela recensionen

 3. Klaustrofobiskt runt Brunkebergstunneln.
  Tall_man, 26 juli 2016

  Även om det här inte är det bästa jag läst av John Ajvide så är det fortfarande en förbaskat bra bok. Den här boken som utspelar sig i Stockholm 1985-1986 och presenteras som en självbiografi med otydlig gränser mellan verklighet och magi. Det är det som jag tycker så mycket om med hans böcker, just att allt är så vanligt fast lite fel på ett obehagligt sätt. Den där feberartade känslan av overklighet och tryckande klaustrofobi. Just trycket är något som personerna i boken pratar om. I och me... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist