Gå bara : min flykt från Somalia till Sverige (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2016-07-18
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
218 x 145 x 18 mm
Vikt
312 g
SAB
Lz Elmi, Abdi
ISBN
9789170379208
Gå bara : min flykt från Somalia till Sverige (inbunden)

Gå bara : min flykt från Somalia till Sverige

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-07-18
192
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Jag tror ni tänker att vi har ett val. Det är inte så. Jag vill lika lite sätta mig i den där rangliga båten som du skulle vilja. Jag förstår också att den antagligen inte kommer att hålla. Att smugglarna pressar i för mycket folk. När vågorna går höga har de små båtarna ingen chans.
Jag vet det.
Men det finns inga alternativ. Det finns faktiskt inga alternativ.

Gå bara min flykt från Somalia till Sverige är tonåringen Abdi Elmis egen berättelse om kriget i Somalia, den farliga resan genom Sahara och över Medelhavet och till slut kampen för att få ett rimligt liv i Europa. Tillsammans med författaren Linn Bursell vittnar Abdi Elmi om de övergrepp och den förnedring som flyktingar utsätts för på vägen till det slutna Europa där de sedan bollas runt mellan länder till följd av en cynisk och kollapsad migrationspolitik.
Det är en berättelse som synliggör rasismen och islamofobins starka grepp om lagstiftning, politik och enskilda människors värderingar. Men den handlar också om solidaritet och vänskap i svåra situationer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gå bara : min flykt från Somalia till Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande skildring
  Elisabet Öhrnell, 22 augusti 2016

  Sakligt och osentimentalt berättar Abdi om de ohyggliga helveten han upplevt på sin väg till Sverige. Har du bekanta som pratar om "lyxflyktingar", eller vill du själv bättre förstå vad unga män flyr ifrån? En given julklapp till din rasistiska mamma, bra högläsningsbok för högstadieelever eller varför inte starta en läsecirkel med dina vänner och bekanta?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Måndagsmonstret

  Linn Bursell

  Dalia kan inte sluta tänka på sin gamla förskola med alla kompisarna och sin gamla lägenhet. Det är så dumt att hon och pappa flyttade därifrån! Tänk om nåt kunde hända så hon slapp gå till förskolan imorgon. Och Dalias önskan slår in, för på månd...

 • Allt som är

  Linn Bursell

  "Jag vet inte vad du tror finns därute. Det är inte direkt Disneyworld. Rymden är inte oändlig, stjärnhimlen är bara en tapet, alla som tror nåt annat är så jävla lurade." Sara är ensam men det gör inget. Så länge ytterdörren går att lås...