Fenomenet GW (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2016-11-30
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
216 x 143 x 17 mm
Vikt
350 g
SAB
Lz Persson, Leif G. W.
ISBN
9789170379338
Fenomenet GW (inbunden)

Fenomenet GW

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-11-30
194
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"För de som älskar GW är den väldigt kul".
Magnus Utvik, Gomorron Sverige

Varje vecka bänkar sig en och en halv miljon svenskar framför tv-programmet "Veckans brott" för att se professor Leif GW Persson muttrande servera en av sina många oneliners. Han älskas av tittarna. Om det han säger är sant eller påhitt vet bara han själv. Leif GW Persson har blivit en man som målar bilden av sig själv utan att möta några invändningar.

I Fenomenet GW försöker Lars Ragnar Forssberg förstå inte bara människan GW utan framför allt hur han har kunnat bli den ikon han är idag. Inte sedan Astrid Lindgrens eller Tage Danielssons dagar har vi haft en person som sägs sitta inne med så många svar på så många frågor. Hur blev det så? Men boken undersöker också Leif GW Perssons komplicerade förhållande till modern, hans strävan efter status och pengar, samt det faktum att han betraktar jakt som mord men ändå fortsätter jaga.

Fenomenet GW är ingen biografi utan en berättelse om en människa som saknar motstycke i svensk offentlighet.

Underhållande
Dagens Nyheter

Här finns flera intressanta saker som nyanserar bilden av folkets hjälte. Dala-Demokraten

Det är välskrivet och taktfullt balanserat kring en av Sveriges mera spännande offentliga gestalter. BTJ-häftet nr 5, 2017.
Lektör Håkan Philipsson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fenomenet GW. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. GW for president!!
  Lars Andersson, 3 maj 2017

  Jag har läst alla GW:s böcker inkluderat "Gustavs grabb" Mycket replikerar till denna bok så det blir en del omtugg men den som aldrig hållit en GW bok i sina händer så finns det mycket intressant att läsa och förundras över, GW är ju större än han själv vet eller förstår. Skulle GW ge sig in i politiken så är jag utan tvekan om att han skulle bli Sveriges nya Statsminister..

 2. Inte GWs fel...
  PMF, 23 januari 2017

  Inga nyheter här som inte redan presenterats nån annan stans. Inte direkt subjektivt skriven heller utan verkar mer spegla författarens avundsjuka(?) och stundtals negativa/ironiska syn på GWs whereabouts, hans arbete och liv eller är denna bok en önskan att tjäna en hacka på ett känt namn? GWs memoarer säger sig författaren ha läst flera gånger, man undrar varför då han inte gilllar den. Han ondgör sig också över GWs romanfigur och antihjälte Bäckström som symboliserar den late självgode pol... Läs hela recensionen

 3. Avundsjuka
  Britt-Marie Hansell, 16 januari 2017

  Bokens titel är missvisande författaren fastnar i detaljer som klarlägger hans egen avundsjuka. Den korta tid han använt på att skriva boken gör att den upplevs ett hastverk.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lars Ragnar Forssberg