I trädgården hörs andra ekon (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2017-02-06
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
216 x 170 x 15 mm
Vikt
499 g
SAB
Qe
ISBN
9789170379345
I trädgården hörs andra ekon (inbunden)

I trädgården hörs andra ekon

(38 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-02-06
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"I min bokhylla finns hyllmeter av trädgårdsböcker. Ändå, jag har aldrig tidigare läst något som gått så rakt in i hjärtat." Ingrid Bosseldal, GP

I sin egensinniga trädgårdsbok tar Göran Greider med oss ut i sin både vildvuxna och formmedvetna trädgård. Hur kan vi avläsa samhället genom trädgården? Hur speglar en underskön dahlia imperialismens historia?

I I trädgården hörs andra ekon resonerar Göran Greider om hur vår moderna trädgård uppstått, men här finns också råd, tips och inspiration för alla trädgårdsälskare. Men det han påminner oss mest om i sin rikt illustrerade bok är att vi måste lära oss uppskatta det vackra inte minst i vinterns trädgårdar. I trädgården hörs andra ekon är en bok full av blommor, politik, poesi och till och med Göran Greiders recept på syrensaft. Dessutom avslöjar han vad en skräckfilm som »Världsrymden anfaller« eller sångaren Van Morrison har med trädgård att göra.

GÖRAN GREIDER är författare, politisk debattör och chefredaktör på Dala-Demokraten. Han har utgivit en rad diktsamlingar, debatt-och essäböcker. Hans senast utgivna bok på Ordfront är Den solidariska genen (2014).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av I trädgården hörs andra ekon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Naturlyrik
  Thomas Kolterjahn, 2 augusti 2018

  Lättläst och välskriven. En njutning som räcker hela året. Helt enkelt en vacker bok. En bok att ge till
  trädgårds och naturälskare.

 2. Livet sett från Göran Greiders trädgård
  Erica, 6 november 2017

  Bokens titel är talande - "I trädgården hörs andra ekon" - och det är snarare dessa ekon Göran Greider skriver om, med utvikningar till bland annat konst, litteratur och recept, än trädgården i sig. På samma sätt så förmedlar Greiders fina foton känslor snarare än information, och de fyra kapitlen, ett för varje årstid, leder oss varsamt genom både årets sinuskurva och tidens gång. En av de få böcker som jag kommer att läsa igen - och igen?

 3. Trösten i hösten
  Milou, 16 oktober 2017

  En värmande tröst i höstmörkret som nu kryper allt närmre inpå. Kärleksfulla betraktelser till det lilla vi har omkring oss som inte är något annat än de stora mirakel som aldrig upphör. Detta är min bok som kommer ligga kvar på bordet trots att jag läst klart den, tack!

 4. Trädgårdsliv
  Ulla Yvonne Lindgren, 13 oktober 2017

  En annorlunda trädgårdsbok. En bok som ger upphov till olika infallsvinklar. En bok som får mig att filosofera och reflektera. En bok att njuta av i små portioner för att smälta intrycken. Ingen sträck-
  läsningsbok En bok, som handlar om Livet i dess olika former och gestalter. Välkommen in i Göran Greiders trädgård och tankevärld!

 5. Att upptäcka en trädgård genom olika glasögon
  liselott granath, 12 juli 2017

  En personlig och fin bok om trädgård och odling och om det ofattbara som omger och tröstar oss, naturen.
  Greiders egna bilder är berättande och inspirerande och visar att han är solidarisk med det som växer.
  Hans dikter är som en kastanj i fickan, rogivande och hoppfull.

 6. Annorlunda trädgårdsbok
  lustläsare, 12 juni 2017

  En läsvärd trädgårdsbok med skiftande och annorlunda infallsvinkel på vad trädgården betyder för människan, både odlande men minst lika mycket för själen.

 7. Trädgård, liv och politik

  En underbar läsupplevelse att njutas i portioner. Varje sida innehåller något att reflektera över. Inspirerar till promenader i den egna trädgården i skogens utkant för att njuta och lägga ner onödiga ambitioner.

 8. Mysig trädgårdsbok.
  Lene Andreasen, 13 april 2017

  Man ser Göran Greider pyssla i sin trädgård. Samtidigt som han bjuder på utvidgningar som ger inblick i annat ungefär som när jag själv går runt o pylar i min trädgård och får en massa annat i huvudet samtidigt. Det gillade jag.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Göran Greider