X : den sista platsen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Platserna (del 3)
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2017-08-21
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Jansson, Alexander (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
234 x 160 x 35 mm
Vikt
755 g
SAB
Hc
ISBN
9789170379420

X : den sista platsen

(7 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-08-21
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Något av det bästa som skrivits i Sverige på senare år." Yukiko Duke om Platserna-trilogin

»Under hösten 2016 drog en självmordsvåg genom Stockholms undre värld.«

Så inleds John Ajvide Lindqvists roman X Den sista platsen, den avslutande delen i trilogin som inleddes med Himmelstrand och Rörelsen.

En gång var kriminaljournalisten Tommy T hela Sveriges älskling, men på senare år har hans stjärna dalat. Undersökningen av självmorden ska bli hans upprättelse. Tillsammans med sin hund Hagge nosar han sig djupare in i mysteriet kring den undflyende gestalten »X« som tycks ligga bakom allting. Spåren leder till ett enormt parti kokain samt till ett oändligt fält med kortklippt gräs och en himmel utan sol.

Samtidigt dras Tommys systerson Linus allt djupare in i X verksamhet. Han är 17 år och bor i det megalomaniska höghusbygget Gårdsstugan. Allt sedan han som 13-åring började sälja sin egen ADHD-medicin har han drömt om att få deala i de högre divisionerna. När han slutligen får chansen visar sig verksamheten vara både farligare och underligare än vad han kunnat föreställa sig.

X - Den sista platsen är en övernaturlig kriminalroman där småbrottslighet korsar det utomvärldsliga. Det finns en större plan bakom det som inträffar och mycket pekar mot Brunkebergstunneln. Krafter bortom människans kontroll sipprar in i förorterna och förändrar Stockholm.

Nån däruppe måste gilla oss. Eller inte.

"En skräckförfattare med både djup, bredd och förmåga att skriva fram det mest oväntade." P1 Kultur

"En sidvändare som är svår att lägga ifrån sig." Borås tidning

"Mystiska skräckelement gifter sig perfekt med det vardagsrealistiska." Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. X : den sista platsen
 2. +
 3. Rörelsen : den andra platsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rörelsen : den andra platsen av John Ajvide Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av X : den sista platsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trött intrig utan trovärdighet
  Buffalo Bengt , 27 juni 2020

  A.L. lyckas skriva karaktärer som är mångfaldigt mer intressanta än storyn i sig självt. Plothålen är i storlek med en väl lagrad schweizerost och berättelsen lyckas inte ens framstå som trovärdig ens i sitt egna universum med sina egna "lagar".

  A.L. är för mej en unik författare för mej i det att en filmatisering överträffar boken den är baserad på (Låt den rätte komma in). Hans böcker skulle förmodligen må bättre av kritiska ögon under skrivandet - min känsla är att författaren snö... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 19 september 2017

  Jag har läst allt av John Ajvide Lindqvist, och jag har älskat allt han har skrivit. Han är, i mitt tycke, en av Sveriges helt klart bästa författare.

  Hans senaste bok, X- Den sista platsen, är den sista delen i en trilogi. Den första boken i serien heter Himmelstrand, och den andra boken heter Rörelsen - Den andra platsen. Länkarna går till mina recensioner av böckerna.

  Här är även en länk till hans hemsida, för dom som vill läsa mer om författaren och/eller böckerna. Och... Läs hela recensionen

 3. Suverän bok
  Fredrik Hertzberg, 6 september 2017

  Riktigt bra fortsättning i serien, den bästa tycker jag. Knyter an till Himmelstrand och Den andra platsen på ett intressant sätt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist