Ingenting är sant och allting är möjligt : det nya Rysslands surrealistiska själ (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2016-12-15
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Helena Hansson, Djordje Zarkovic
Originaltitel
Nothing is true and everything is possible
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
178 x 115 x 15 mm
Vikt
152 g
SAB
Kma.6
ISBN
9789170379574

Ingenting är sant och allting är möjligt : det nya Rysslands surrealistiska själ

(14 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-12-15
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När den brittiska producenten Peter Pomerantsev kastar sig in i den växande ryska TV-industrin, får han möjlighet att syna det korrupta landet in i minsta skrymsle och skitigaste vrå. Han släpps in i rökiga mötesrum och får träffa de propagandaguruer som styr det ryska mediemaskineriet, han besöker serbiska maffiastäder och de fina salonger där Londons och USA:s internationella ekonomiska elit befinner sig.

Till en början låter han sig svepas med in i denna spännande värld av nya pengar och ny makt, lockad av de många festerna och de spektakulära personligheter vi får möta i hans essäer professionella lönnmördare med konstnärssjälar, suicidala supermodeller och Hells Angels-medlemmar som ser sig som heliga krigare. Alltmedan Putins regim blir mer och mer aggressiv, dras Peter Pomerantsev djupare in i ett system som snart ska visa sig från sin värsta sida.

Ingenting är sant och allting är möjligt är en blandning av reportage och memoar där vi får följa Peter Pomerantsev i hans försök att navigera i den dokusåpa som är Ryssland. Ett land som enligt Peter Pomerantsev är en form av postmodern diktatur, som använder ett demokratiskt språkbruk och demokratiska institutioner för att tillskansa sig mer makt och resa sig mot väst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ingenting är sant och allting är möjligt : det nya Rysslands surrealistiska själ
 2. +
 3. I backspegeln : mitt liv med Scania, Volkswagen och Wallenberg

De som köpt den här boken har ofta också köpt I backspegeln : mitt liv med Scania, Volkswagen... av Leif Östling (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Ingenting är sant och allting är möjligt : det nya Rysslands surrealistiska själ. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förstå hur propaganda förändrar ett land

  En "ofrivillig insider" beskriver hur medierna används som instrument för propagandan, och hur en stat får människor att utnyttja och bekämpa varandra.

 2. Mäktiga och maktlösa i dagens Ryssland

  Skrämmande läsning som gör det enklare att sätta sig in i hur vardagen kan te sig för ryssar med olika positioner i landet. Bitvis litet "skvalleraktig" men på det hela taget mycket intressant.

 3. Obligatorisk läsning för västvärlden?
  Eva Åhlén, 25 april 2022

  För mig, som levde 30 år i ett annat kommunistiskt land (men aldrig besökte Sovjet), var boken bekräftelsen och fördjupningen av mina kunskaper och fördomar om landet som styrde decennier våra liv. Pomerantsevs bok kommer inte altså inte som en överaskning utan man blir rejält deprimerad. Lögn, korruption och förakt till individens frihet existerar i Ryssland som utvecklad cancer med metastaser i alla samhellets områden.
  Pomerantsev berättar om sina år och få läsaren förstå varför är ryss... Läs hela recensionen

 4. Beskrivning av ett land i moralisk upplösning.
  Lars Vilhelm Sjölander, 14 januari 2021

  Mycket intressant och samtidigt lättläst av en närliggande stormakt om hur normer och etik saknar betydelse. Författare verkar ha en mycket god kunskap om det som skildras efter att i många är ha arbetat i landet.

 5. Mycket läsvärd bok.
  Magnus, 23 april 2018

  Bitvis riktigt rolig, rappt skriven men framför allt oroande. Det mest fascinerande avsnittet handlar om mötet med den ryske gangsterregissören som producerar hårdkokta deckare. Verkligheten överträffar fantasin flera gånger om.

 6. Intressant
  Astrid Lerviks, 27 mars 2017

  OM bara hälften är "sant" borde alla läsa denna bok och dra slutsatser om Rysslands utveckling i vår tid, samt i vilka sammanhang de stora politiska besluten tas som berör Europa både indirekt och direkt.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Peter Pomerantsev