Resa in i tomheten : en berättelse från Syrien (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2016-11-24
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Marie Anell
Originaltitel
Bawwabat ard al adm
Medarbetare
Eriksson, Frida (form) / Jais, Eva (form)
Dimensioner
195 x 125 x 15 mm
Vikt
201 g
SAB
Koaea.6
ISBN
9789170379598
Resa in i tomheten : en berättelse från Syrien (storpocket)

Resa in i tomheten : en berättelse från Syrien

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2016-11-24
99
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Med nyskrivet förord av Samar Yazbek hösten 2016.

Samar Yazbek för oss rakt in i mörkrets hjärta, in i krigets Syrien, och låter oss möta de hårdast drabbade, den del av befolkningen som inte kan fly någonstans. Det här är ett enastående litterärt reportage som vidgar världen och manar till engagemang.
Yukiko Duke, Gomorron Sverige

Hur kunde den ske övergången från fredliga demonstrationer till väpnad konflikt? Varför förvandlas sansade människor till radikalaislamister? Vilka är de främmande krigare som så snabbt har blivit så mäktiga?

Samar Yazbek tvingades lämna Syrien 2011 men har åkt tillbaka i hemlighet flera gånger. I Resa in i tomheten får vi följa henne på tre resor under 2012 och 2013. Konfronterad med civilbefolkningens ofattbara lidande och förstörelsen av ett tidigare så rikt land hjälper hon till på många sätt: hon stödjer återuppbyggnad av skolor och de modiga kvinnor som bakom scenen smugglar medicin, koordinerar aktioner, filmar operationer, sammanställer vittnesmål och som medan bomberna faller följer sina barn till skolan.

Samar Yazbek träffar och porträtterar också de stridande från Fria Syriska Armén, ledarna för al-Nusrafronten och andra. Med sitt inifrånperspektiv diskuterar hon revolutionens förvanskning och IS ökande makt.

Resa in i tomheten har alla de ingredienser som en stark berättelse ska innehålla och även om den bygger på fakta och Samar Yazbeks egna upplevelser så använder hon romanförfattarens tillvägagångssätt för att skapa en historia som inte lämnar någon oberörd. Resa in i tomheten når därför bortom de vanliga krigsreportagen.

Det mesta jag läst om krig förbleknar vid en jämförelse.
/Jan Eklund, Dagens Nyheter

Den lysande efterskriften om vad krig gör, också med oss som tittar på, borde vara obligatorisk läsning för varje medborgare idag.
SVT
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Resa in i tomheten : en berättelse från Syrien
  2. +
  3. Generalens son : en israels resa genom Palestina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Generalens son : en israels resa genom Palestina av Miko Peled (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Resa in i tomheten : en berättelse från Syrien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inifrån ett krig
    Eva Andersson, 10 april 2019

    En stark skildring av en nutida verklighet, jag är där med Yazbek, i kriget. En bok som fastnar, och är viktig att läsa idag. I skolan och av dig och inbjuder till diskussioner och öppnar ögon. Läs!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Samar Yazbek