Musikjuridik (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-10-10
Förlag
CKM Förlag
ISBN
9789170409905
Musikjuridik (e-bok)

Musikjuridik E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-10-10
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Musikjuridik handlar om upphovsrätt och musik. Den redogör i huvuddrag för det upphovsrättsliga regelsystemet, för vad som menas med olika upphovsrättsliga begrepp och för de rättigheter och det skydd som enligt lag garanteras rättighetshavarna.

Musikjuridik belyser också olika upphovsrättsliga frågeställningar som upphovsmän (kompositörer/låtskrivare, författare, bearbetare) och utövande konstnärer (artister, musiker, sångare) kan ställas inför, när det gäller användning av deras verk och prestationer. Det så kallade populärmusikaliska området har satts i fokus.

I en omfattande musikjuridisk ordlista från A till Ö förklaras omkring 200 specialuttryck och termer på upphovsrättsområdet.

Det krävs inga juridiska förkunskaper för att kunna ta del av bokens innehåll.

Henrik Stannow har tidigare under många år varit Stims chefsjurist samt rådgivare i juridiska frågor åt bland annat SKAP (Sveriges kompositörer och textförfattare), FST (Föreningen Svenska Tonsättare), Musikförläggarna och Musikerförbundet. Han har själv, och även i samarbete med andra författare, publicerat ett antal skrifter inom det aktuella rättsområdet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Musikjuridik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst och mycket pedagogisk!
    Vic Roz, 3 februari 2020

    Musikjuridik i klartext. Denna boken ger dig en lättare överblick i det annars väldigt komplicerade ämnet musikjuridik. Det är tydligt att boken är skriven till musiker, låtskriva och artister. Boken är väldigt lätt att förstå och jag rekommenderar den varmt!

    //Viktor 'Vic Roz' Rosberg

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Henrik Stannow