Med gudomlig auktoritet : om religionens kraft i politiken (inbunden)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2004-03-01
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Hammer, Olav (red.), Raudvere, Catharina (red.)
Dimensioner
215 x 160 x 22 mm
Vikt
545 g
SAB
Cm.08
ISBN
9789170610059

Med gudomlig auktoritet : om religionens kraft i politiken

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2004-03-01
182
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Istanbul, Jerusalem, New York, Madrid. Vår omvärld bubblar och sjuder av konflikter och kolliderande intressen med kopplingar till religiösa frågor som inte alltid är begripliga för sekulariserade nordbor. I denna antologi gör religionsvetare, -historiker och -sociologer gemensam sak med statsvetare och idéhistoriker för att ge oss ett nödvändigt religiöst och historiskt perspektiv på dagens politiska verklighet. Det är verkligen inte ett nytt problem: alltsedan antiken har religion använts för att legitimera makt, markera identitet och egga till motstånd. Boken gör ett tvärsnitt genom tid och geografi, för att belysa hur religionens kraft i politiska frågor ser ut på olika håll i världen: från kristdemokratins Tyskland till återupplivade indianska religioner i nordamerikanska reservat, från Napoleons strävanden att "civilisera" Egypten till sekulariseringsprocessen i dagens Turkiet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med gudomlig auktoritet : om religionens kraft i politiken
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (inbunden).

Köp båda 2 för 241 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Istanbul, Jerusalem, New York, Madrid. Vår omvärld bubblar och sjuder av konflikter och kolliderande intressen med kopplingar till religiösa frågor som inte alltid är begripliga för sekulariserade nordbor. I denna antologi gör religionsvetare, -historiker och -sociologer gemensam sak med statsvetare och idéhistoriker för att ge oss ett nödvändigt religiöst och historiskt perspektiv på dagens politiska verklighet.