Livslinjer : berättelser om ålder, genus och sexualitet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2010-12-17
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Lundgren, Anna Sofia (förf.) / Mattsson, Katarina (förf.) / Sandberg, Linn (förf.) / Öhrn, Magnus (förf.) / Ambjörnsson, Fanny (red.) / Jönsson, Maria (red.) / Agronius, Sofia (form)
Dimensioner
213 x 146 x 18 mm
Vikt
240 g
SAB
Ohj
ISBN
9789170610899

Livslinjer : berättelser om ålder, genus och sexualitet

(7 röster)
Häftad,  Svenska, 2010-12-17
168
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur gammal är du? Vad ska du bli när du blir stor? Lever du fortfarande ensam? När ska du stadga dig och skaffa barn? Man är inte en dag äldre än man känner sig. Är du inte för gammal för att klä dig sådär! Så tänkte jag också i din ålder. "Livslinjer" handlar om åldrandet och framtiden. Om de förväntningar som sätter gränser för hur en levnadsbana kan se ut i vår samtid. Om de gränser som får oss att inte vilja framstå som omogna eller lastgamla, som gubbtjyvar eller snorungar. Men den handlar också om de möjligheter som finns att påverka och rita om våra livslinjer. Om hur vi aktivt kan använda oss av föreställningar om ålder för att förskjuta gränser och vidga vårt utrymme. Fokus ligger på livslinjernas sexuella och genussprängande dimensioner, det vill säga hur genus och sexualitet skapas i relation till ålder och åldrande. Här finns till exempel en analys av femåringars föreställningar om sin framtid och vad det innebär att vara kär, en undersökning av äldre mäns lust och sexualitet, en studie av åldersmotstånd bland queerkids och en analys av osamtidigt åldrande i Kerstin Thorvalls författarskap. Skribenterna är forskare med olika ämnesmässig bakgrund - antropologi, litteraturvetenskap, kulturgeografi, etnologi, idéhistoria - från olika lärosäten i landet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livslinjer : berättelser om ålder, genus och sexualitet
  2. +
  3. Ungdomar, sexualitet och relationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ungdomar, sexualitet och relationer av Elisabet Häggström-Nordin, Chris Magnusson (häftad).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »