Personligt talat : Biografiska perspektiv i humaniora (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2014-06-16
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Daun, Johannes (förf.) / Enstedt, Daniel (förf.) / Forné, Anna (förf.) / Forsbäck, Jakob Winther (förf.) / Gunnemark, Kerstin (förf.) / Ihr, Anna (förf.) / Larsson, Lisbeth (förf.) / Lenemark, Christian (förf.) / Leppänen, Katarina (förf.) / Lovén, Lena Larsson (förf.) / Lundqvist, Pia (förf.) / Nil
Dimensioner
3 x 24 x 21 mm
Vikt
1369 g
ISBN
9789170611520

Personligt talat : Biografiska perspektiv i humaniora

Inbunden,  Svenska, 2014-06-16
252
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är en person och vad kan en person säga om samhälls villkoren nu och i det förflutna? I Personligt talat. Biografiska perspektiv i humaniora utforskar vi ett antal personer och deras livshistorier. Resultatet är en historisk resa: olika rum och tider skapar varierande former för mänskligt liv. Men det är också en klassresa, för vilka personer har haft förutsättningar att göra avtryck i historien? Det är även en resa i definitionerna av kvinnligt och manligt; flera av bokens bidrag bekräftar att kvinnors livsvillkor har varit och fortfarande är andra än mäns. Här samlas historiker, litteraturvetare, konstvetare, religions historiker, etnologer, språkvetare, antikvetare och arkeologer kring människors livsvillkor. Genom alla dessa livsberättelser kan vi få kunskap om historien och livets skiftande förutsättningar. Samtidigt ges en provkarta på utforskandets prövningar. Hur kan vi veta något om det förflutnas människor då det saknas skriftligt vittnesbörd? Även då det finns skrift tillstöter svårigheter: vem har skrivit och i vilket syfte? I boken möter resonemang om idéernas och källornas betydelse för vad vi kan veta, vad varierande metoder och perspektiv innebär, på vad sätt platser och ting kan knytas till det mänskligt levda samt hur utsagornas form påverkar innehållet, i det förflutnas såväl som i våra berättelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personligt talat : Biografiska perspektiv i humaniora
  2. +
  3. Folket som inte fick finnas : palestiniernas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folket som inte fick finnas : palestiniernas hi... av Ingmar Karlsson (pocket).

Köp båda 2 för 341 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »