Ditt språk i min mun : grannspråkets glädje och gagn (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Centrum för Öresundsstudier (del 34)
Antal sidor
83
Utgivningsdatum
2014-12-03
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
210 x 135 x 7 mm
Vikt
171 g
SAB
M
ISBN
9789170611599
Ditt språk i min mun : grannspråkets glädje och gagn (häftad)

Ditt språk i min mun : grannspråkets glädje och gagn

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-12-03
119
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kunskapen i och om grannspråket är menings lös. Om vi bara lyckas besinna detta, ser vi samtidigt att samma grannspråk kan tjäna som medel för andra mål och meningar, som ökad språklig, litterär, kulturell medvetenhet och, inte minst, förstärkt förmåga att förundras. Däri ligger grannspråkets stora glädje och gagn.

Ditt språk i min mun är en essäistisk självbiografi som sprakar av engagemang för litteratur, kommu ni kation och grann skap. Den sammanflätar skan di naviska, tyska och italienska kulturmöten och gränslandsupplevelser med inre gränsländer och pläderar kraftfullt för öppenhet och ärlighet i grannkon takterna. Öresund blir härmed en plats där hela världen ryms, representeras och skakas om. Utsiktsposten är bron mellan det svenska och det danska. Men bron räcker inte hela vägen. Också genom en imaginär tunnel måste man färdas, genom de egna fördomarna och tillkortakommandena. Här går ingen fri.

Anna Smedberg Bondesson, universitetslektor i litteraturvetenskap med didaktisk inriktning vid Högskolan i Kristianstad, har varit svensklektor vid Köpenhamns universitet i åtta år. Om det arbetet och mycket annat berättar hon i Ditt språk i min mun.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ditt språk i min mun : grannspråkets glädje och gagn
  2. +
  3. Gösta Berling på La Scala : Selma Lagerlöf och Italien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gösta Berling på La Scala : Selma Lagerlöf och ... av Anna Smedberg Bondesson (inbunden).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Smedberg Bondesson