Historiens hemvist I-III (i gördel) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Historiens hemvist
Antal sidor
1320
Utgivningsdatum
2016-09-20
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Laserna, Johan (form)
Dimensioner
240 x 164 x 100 mm
Vikt
3200 g
SAB
K:d
ISBN
9789170612039
Historiens hemvist I-III (i gördel) (häftad)

Historiens hemvist I-III (i gördel)

Häftad, Svenska, 2016-09-20
504
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tvärvetenskapligt trebandsverk från forskningsprojektet "Tid, minne, representation", om historia och minne, etik och ansvar, medier och materialitet.
Ur volymernas gemensamma förord:
Men varför "historiens hemvist"? Uttrycket skickar en serie frågor i retur. Vad menas med hemvist? Har historien verkligen en sådan? Är det inte just hemvist den saknar? Eller snarare: är det inte just denna illusion hos tidigare mänskligheter som "vi" nu lämnat bakom oss, när historien visat oss att alla föreställningar om ursprung och hemmahörighet är konstruerade och imaginära berättelser med vilka en utkastad och exilerad mänsklighet fåfängt och kanske övermodigt inrättat sig i tiden? Situationen är dock mer komplicerad än vad en konventionell "konstruktivism" vill göra gällande. Om det historiska betecknar ett existentiellt rum till vilket människor är förvisade och där de söker och förväntar sig att finna sig själva också i sin historicitet och historisering, så gäller det idag att lära sig bebo detta rum på ett tänkande sätt. Det är vad som aktualiserar frågan om historiens hemvist i båda de betydelser som den dubbeltydiga genitivkonstruktionen tillåter, där den riktar blicken mot såväl var historien hör hemma som mot hur vi finner oss själva i historien och gör den till en hemvist för oss.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historiens hemvist I-III (i gördel)
  2. +
  3. Historiens hemvist III : minne, medier och materialitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historiens hemvist III : minne, medier och mate... av Dagmar Brunow, Mats Burström, Mattias Ekman, Staffan Ericson, Thomas Götselius (inbunden).

Köp båda 2 för 761 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Ruin