Det goda seminariet : Forskarseminariet som lärandemiljö och kollegialt rum (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2016-09-23
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Jons, Lotta (förf.) / Löfgren, Orvar (förf.) / Persson, Anders (förf.) / Popovic, Aleksandra (förf.) / Sæther, Eva (förf.) / Schnaas, Ulrike (förf.) / Svensson, Helena (förf.) / Wennergren, Ann-Christine (förf.) / Öberg, Lisa (förf.) / Cronqvist, Marie (red.) / Maurits, Alexander (red.) / Laserna, J
Illustratör/Fotograf
Johan Laserna
Dimensioner
210 x 148 x 16 mm
Vikt
424 g
ISBN
9789170612190

Det goda seminariet : Forskarseminariet som lärandemiljö och kollegialt rum

Häftad,  Svenska, 2016-09-23
195
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I många forskares värld utgör seminarierummet en förtätad plats. Själva idén om det akademiska textseminariet är omhuldad, särskilt inom de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnesområdena. Seminariet är en väl förankrad arbetsform inom universitetet. Det är där de höga tankarna tänks och ventileras, det är där lärande och forskning går hand i hand, och det är där kollegialiteten praktiseras i sann demokratisk anda. I bästa fall skapas en helhet som är större än summan av delarna ett MED-vetande. Men idealet utmanas också av mindre smickrande sidor. Seminariet kan vara en plats för konkurrens och hierarkier, talarordningar och outtalade regler som begränsar och skapar murar.
Antologin "Det goda seminariet" tar ett helhetsgrepp på forskarseminariet som lärandeform och kollegialt rum. Högskolepedagogiska perspektiv varvas här med kulturanalytiska, i syfte att skapa en bred förståelse av seminariet som fenomen. Fokus ligger på forskarutbildningen och danandet av nya generationer forskare. Hur lär vi oss hur vi ska bete oss och känna på ett seminarium? Vilken är seminarieledarens roll? Vilken typ av makthierarkier är vanliga och hur kan de hanteras?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det goda seminariet : Forskarseminariet som lärandemiljö och kollegialt rum
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »