Djur : Berörande möten och kulturella smärtpunkter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Kriterium
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2018-12-20
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Lundquist, Elin (förf.) / Nylund Skog, Susanne (förf.) / Zethson, Michell (förf.) / Ekström, Simon (red.) / Kaijser, Lars (red.)
Dimensioner
230 x 175 x 25 mm
Vikt
652 g
SAB
Ug
ISBN
9789170612602

Djur : Berörande möten och kulturella smärtpunkter

Häftad,  Svenska, 2018-12-20
185
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi omges av djur i alla former. De sprids som lustiga berättelser på sociala medier, de förekommer som metaforer, de är leksaker och de är mat. Djur ingår också i det växande kulturvetenskapliga forskningsområde som intresserar sig för människors varierade och komplexa relationer med andra arter. I denna antologi undersöker åtta etnologer hur djur väcker känslor och engagemang. Bidragen är tydligt vinklade mot vilda djur, alltså sådana som sällan ingår i det egna hushållet eller rör sig i vår omedelbara närhet. Med utgångspunkt i pågående forskning diskuterar författarna teman som konflikter och glädjeämnen i fågelskådarvärlden, karismatiska djur i olika utställningskontexter, barns rädslor, morbida djurskämt och levande djurs rituella omvandling till ätbart kött. Texterna spänner från det innerliga, komiska och gulliga till död och existentiell utsatthet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djur : Berörande möten och kulturella smärtpunkter
  2. +
  3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »