Plats för makt : en vänbok till Monika Edgren (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2018-06-18
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Eilard, Angerd (förf.) / Ek, Anne-Charlotte (förf.) / Frydendahl Larsen, Bolette (förf.) / Greiff, Mats (förf.) / Jonsson, Carolina (förf.) / Järvstad, Kristin (förf.) / Jönsson, Kutte (förf.) / Karlsson, Lena (förf.) / Lindholm, Susan (förf.) / Lundberg, Victor (förf.) / Olsson, Lars (förf.) / Sarr
Dimensioner
225 x 170 x 25 mm
Vikt
737 g
SAB
Lz Edgen, Monika
ISBN
9789170612657
Plats för makt : en vänbok till Monika Edgren (häftad)

Plats för makt : en vänbok till Monika Edgren

Häftad,  Svenska, 2018-06-18
219
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Plats för makt : en vänbok till Monika Edgren Kan levereras innan julafton
Monika Edgren är docent i historia och professor i genusvetenskap vid Malmö universitet. I "Plats för makt" presenterar 16 av hennes vänner och kollegor kritiska essäer på teman som anknyter till hennes intressen. Det handlar, som alltid i Monikas forskning, om makt, i alla dess former: maktspel mellan historiens människor och samhällets institutioner och normer, men också den makt som forskaren har över de historiska subjekten.

Essäerna är tematiskt ordnade och handlar om könsskillnadsteori, Donna Haraways moralfilosofi och aktörsbegreppet i prostitutionshistorien; om neoliberal chefsdiskurs och maskulinitetsuttryck i sånger hos kolgruvearbetare i Appalacherna respektive i nazistisk propaganda; om kvinnliga fabriksarbetare i USA under första världskriget och om mångfaldens problematik i läromedel respektive museiverksamhet; om hiphop-feminism och om den samtida litteraturens diskussioner om utanförskap respektive kroppskontroll; om kön och sexualitet i svenska beredskapsromaner och berättelser om våldtäkt i svenska domstolar; om självskärande flickor och om internetbaserad feministisk mobilisering mot sexuellt våld.

Redaktörer är historikerna Ulrika Holgersson, Lunds universitet, och Helena Tolvhed, Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Plats för makt : en vänbok till Monika Edgren
  2. +
  3. Historien om Sverige : från istiden till renässansen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om Sverige : från istiden till renäss... av Kristina Ekero Eriksson, Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »