Berusningens politiska aritmetik : utredning, kvantifiering och avpolitisering inom den svenska berusningspolitiken under rekordåren (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Samhällets långsiktiga kunskapsförsörjning
Antal sidor
54
Utgivningsdatum
2021-05-28
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Laserna, Johan (form)
Dimensioner
190 x 121 x 5 mm
Vikt
95 g
SAB
O
ISBN
9789170613456
Berusningens politiska aritmetik : utredning, kvantifiering och avpolitisering inom den svenska berusningspolitiken under rekordåren (häftad)

Berusningens politiska aritmetik : utredning, kvantifiering och avpolitisering inom den svenska berusningspolitiken under rekordåren

Häftad Svenska, 2021-05-28
38
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vetenskap syftar till att säkra kunskap, men är samtidigt en osäker process. Det märks exempelvis om man skärskådar relationen mellan vetenskap och politik i den svenska välfärdsstaten. I detta häfte undersöks och diskuteras utifrån ett vetenskapshistoriskt perspektiv hur berusningspolitiken utformades och begripliggjordes under 1960- och 1970-talen. Särskild vikt läggs vid den betydelse som statistiska kvantifieringar kom att få för att etablera kunskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Berusningens politiska aritmetik : utredning, kvantifiering och avpolitisering inom den svenska berusningspolitiken under rekordåren
  2. +
  3. Vård och ideologi : narkomanvården som politiskt slagfält

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vård och ideologi : narkomanvården som politisk... av Johan Edman (häftad).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna