Mötessamhället (RJ 2022: Efter digitaliseringen) (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
RJ s årsbok (del 2022)
Antal sidor
53
Utgivningsdatum
2022-04-25
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Laserna, Johan (form)
Dimensioner
170 x 115 x 5 mm
Vikt
78 g
SAB
Oa
ISBN
9789170613852
Mötessamhället (RJ 2022: Efter digitaliseringen) (häftad)

Mötessamhället (RJ 2022: Efter digitaliseringen)

Häftad Svenska, 2022-04-25
40

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Alltmer arbetstid ägnas åt möten. Det gäller framför allt chefer och tjänstemän, men även inom vården och polisen märks ökningen. Vad beror den på? Finns det en självgenererande dynamik bakom mötestillväxten, och något lockande i själva mötesformen? Hur ska man hantera det faktum att mötena alltmer inkräktar på kärnverksamheterna? Under pandemins påtvingade distansarbete har mötena som bekant i allt högre grad blivit digitala. Men även vid andra möten är det idag normalt att deltagarna använder sina datorer under mötestiden. Om datorn och dess kamera är ett kontrollinstrument, så erbjuder den emellertid också flyktmöjligheter. Det verkar bli allt vanligare, och alltmer accepterat, att ägna sig åt annat under möten som att sköta sina arbetsuppgifter.

Riksbankens Jubileumsfond publicerar under 2022 en box med sex häften på temat Efter digitaliseringen -- ett "efter" som rymmer ett "i kölvattnet av" såväl som ett "i enlighet med". Sociologen Malin Åkerström utforskar i sitt häfte möteskulturens digitala och icke-digitala dimensioner.

Malin Åkerström är professor emerita i sociologi vid Lunds universitet. Hennes forskningsarbete har framför allt fokuserats på etnografiska studier av social kontroll och avvikelse. Under senare tid har hon ägnat sig alltmer åt studier av möten i arbetslivet. Hennes senaste böcker skrivna med medförfattare är Hidden Attractions of Administration: The Peculiar Appeal of Meetings and Documents (2021) och Mötesboken: Tolkningar av arbetslivets sammanträden och rosévinsmingel (2019). Hon är också författare till andra böcker, bland andra Suspicious Gifts: Bribery, Morality, and Professional Ethics (2014).

Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond (RJ) publicerar årligen en samling texter på ett aktuellt tema. Ambitionen är att ge en bild av kvaliteten och bredden i dagens forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Mötessamhället är ett av sex häften i boxen RJ 2022: Efter digitaliseringen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mötessamhället (RJ 2022: Efter digitaliseringen)
  2. +
  3. Måltiden som konstart

De som köpt den här boken har ofta också köpt Måltiden som konstart av Charlotte Birnbaum, Stephan Rössner (inbunden).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Åkerström