Att analysera genus och kultur : en lärobok i metod (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2024-02-02
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
225 x 170 x 13 mm
Vikt
355 g
SAB
Ohj
ISBN
9789170614606

Att analysera genus och kultur : en lärobok i metod

Häftad,  Svenska, 2024-02-02
171
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kulturformer och kulturskapande står i ett dynamiskt förhållande till de aspekter av människan som ryms i begreppet genus, och att sammanföra vetenskapsfälten genus och kultur kan generera nya intressanta frågeställningar. Syftet med den här läroboken är att visa hur genus kan analyseras ur kulturvetenskapliga perspektiv och hur kultur kan analyseras ur genusvetenskapliga perspektiv.

Författarna kommer från olika discipliner - etnologi, antropologi, litteraturvetenskap, musei- och kulturarvsvetenskap, utbildningsvetenskap och genusvetenskap - men förenas i att de alla forskar om genus och kultur, om än utifrån skilda teoretiska utgångspunkter, materialkategorier och analysmetoder. Ambitionen med boken är att redogöra för och lära ut dessa olika metoder till studenter inom ämnen som studerar genus och kultur. Boken har kommit till inom ramen för forskargruppen Genus och kultur på Centrum för genusvetenskap vid Uppsala universitet.

Redaktörerna Karin S. Lindelöf och Annie Woube har tidigare bland annat publicerat I tjejers spår - för framtids segrar: Om tjejlopp och villkor för kvinnors motionsidrottande (Makadam 2019).

Övriga medverkande författare: Jenny Björklund, Emilie Moberg, Andrea Petitt, Cecilia Rodéhn, Helena Wahlström Henriksson, Kajsa Widegren.

Finns även som e-bok (ISBN 978-91-7655-460-9).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att analysera genus och kultur : en lärobok i metod
  2. +
  3. Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surstr... av Stefan Ekengren (inbunden).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna