Ögonblick som förändrar livet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2012-05-07
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Åkesson, Carl (form) / Huerta, Anna (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Lz Östberg, Annika
ISBN
9789170921889

Ögonblick som förändrar livet

(51 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-05-07
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det här är en bok om val. Om ögonblickval i livet som inte verkar livsavgörande men som är det. Varje val, varje handling, stora som små, bär med sig konsekvenser. Som liknelsen med en fjärils vingslag. De val jag gjort i mitt liv har skapat svallvågor som för evigt berör mitt livs hav. Att stå öga mot öga med detta faktum är både en djupgående och skrämmande upplevelse. (Ur förordet)

I en mycket stark skildring berättar Annika Östberg med egna ord om sitt dramatiska liv, ett liv som börjar i det trygga Sverige, med mor- och farföräldrar och kompisar, men som förändras drastiskt då hon flyttar till USA med sin mamma. Annika Östberg dras in i en allt våldsammare spiral av droger och kriminalitet och hon hamnar till slut i ett amerikanskt fängelse där hon tillbringar 28 år av sitt liv.

Boken skildrar fängelselivets mycket hårda villkor men berättar också om ljusglimtar mitt i allt det mörka; ögonblick av skönhet, kärlek, värme och hopp. När Annika Östberg nästan övergivit hoppet om att få se sitt hemland igen händer det ofattbara. Hon får komma hem och år 2009 sätter hon åter sin fot på svensk mark. Sedan maj 2011 är Annika Östberg officiellt fri från Kriminalvården. Hennes nya liv med fria val - börjar nu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ögonblick som förändrar livet
 2. +
 3. Gaslightad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gaslightad av Sofia Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ögonblick som förändrar livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt
  Kinga, 7 februari 2014

  Man blir verkligen berörd av denna bok. När man läser den förstår jag inte att man kan komma ut som en människa efter att ha varit med om så mycket hemska saker. Annika lämnar verkligen ut sig och sitt liv utan att tycka synd om sig utan beskriver verkligheten som den var.STARKT!

 2. Tankeväckande - mycket lätt att allt kan gå fel i...
  irene , 11 november 2013

  Tankeväckande - mycket lätt att allt kan gå fel i livet. Annika har sonat sitt brott. Önskar henne all lycka i framtiden !

 3. Intressant, berörande och lättläst bok om hur kvinnor...
  Intresserad tjej, 16 augusti 2013

  Intressant, berörande och lättläst bok om hur kvinnor har det i fängelse i USA. Rekommenderar boken för dig som är ute efter att läsa något lätt som funkar att ta upp och läsa även vid längre uppehåll.

 4. Tänkvärt och intressant att få läsa Annika Östbergs...
  Birgitta K, 20 maj 2013

  Tänkvärt och intressant att få läsa Annika Östbergs egna ord om sitt liv.
  Intressanta inblickar i amerikanskt rättsväsende och synen på brott och de intagna.

 5. Boken är helt okej och det här är ännu ett gripande...
  Caroline Hedström, 11 april 2013

  Boken är helt okej och det här är ännu ett gripande människoöde. Jag tyckte dock att historien var lite "tunn" på sina ställen och det kändes som det var mycket som man velat veta mer om men som "hafsades" förbi. Kunde ha blivit 5 stjärnor om den varit mer djupgående.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Annika Östberg

 • Sorgfågel

  Lena Katarina Swanberg, Annika Östberg

  Svenska Annika Östberg fängslades i Kalifornien 1981, dömd för inblandning i mord på en restaurangägare och en polis. 1999 fick Lena Katarina Swanberg, under många besök på det amerikanska fängelset, höra hennes historia. Från barndomen i Stockhol...

 • Se ljuset i det svarta

  Annika Östberg

  Efter 30 år i fängelse öppnades plötsligt grindarna och ett liv i frihet var möjligt för Annika Östberg. Efter att den självbiografiska boken Ögonblick som förändrar livet kommit ut förändrades hennes liv på många sätt. Numera åker Annika Östberg ...