Ämneskonstruktioner i ekonomismens tid : om undervisning och styrmedel i modersmålsämnet i svenska och danska gymnasier (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
487
Utgivningsdatum
2018-02-22
Förlag
Malmö högskola
Dimensioner
240 x 160 x 28 mm
Vikt
957 g
SAB
Eabf
ISBN
9789171045157
Ämneskonstruktioner i ekonomismens tid : om undervisning och styrmedel i modersmålsämnet i svenska och danska gymnasier (häftad)

Ämneskonstruktioner i ekonomismens tid : om undervisning och styrmedel i modersmålsämnet i svenska och danska gymnasier

Häftad,  Svenska, 2018-02-22
226
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ämneskonstruktioner i ekonomismens tid : om undervisning och styrmedel i modersmålsämnet i svenska och danska gymnasier Kan levereras innan julafton
Swedish abstract
Under vilka villkor formar en dansklärare och en svensklärare sin pedagogiska gärning? Utifrån vilka ideal och organisatoriska förutsättningar möter de sina elever? Bengt Sjöstedt presenterar i denna doktorsavhandling i svenska med didaktisk inriktning sina svar på dessa frågor. Till grund för hans slutsatser ligger omfattande studier av undervisningen i skolämnena danska och svenska i gymnasiemiljöer i Danmark respektive Sverige. Hans undersökningar av den faktiska undervisningen tillsammans med studier av internationell forskning om skolan och dess styrsystem resulterar i en tankeväckande bild av den pedagogiska praktik lärarna har möjlighet att utveckla. Sjöstedts jämförande studie är den första i sitt slag och skapar därmed nya förutsättningar för fortsatt samtal på nordisk nivå om de framtida villkoren för de nordiska modersmålen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ämneskonstruktioner i ekonomismens tid : om undervisning och styrmedel i modersmålsämnet i svenska och danska gymnasier
  2. +
  3. Den enspråkiga demokratin : minoriteterna, skolan och imperiet, Sverige och Frankrike, 1880-1925

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den enspråkiga demokratin : minoriteterna, skol... av Julia Nordblad (häftad).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Sjöstedt