Folkkonst : en värld av prakt och grannlåt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
77
Utgivningsdatum
2006-10-01
Förlag
Nordiska Museets Förlag
Medarbetare
Landin, Mats (foto)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 160 x 8 mm
Vikt
240 g
SAB
Ibu
ISBN
9789171085085

Folkkonst : en värld av prakt och grannlåt

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2006-10-01
105
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Folkkonst är ett mångtydigt och omdiskuterat begrepp. Nordiska museets utställning Folkkonst lyfter fram prakten och grannlåten, skönheten och skaparglädjen i museets stora samlingar av föremål från det svenska bondesamhället under tiden 17501850. Underbara föremål till lust och nytta, till vardags och till fest, i glädje och sorg. Katalogens bilder förmedlar utställningens färger och former. Upplevelsen fördjupas i texterna, där Nordiska museets folkkonstexpert Johan Knutsson guidar oss genom utställningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Folkkonst : en värld av prakt och grannlåt
 2. +
 3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Folkkonst : en värld av prakt och grannlåt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Folkkonst
  M.Wång, 4 oktober 2018

  Boken visar och berättar lättfattligt. Vackra bilder och lagom uppdelad text som fångar lätt läsarens intresse om du har ett intresse för hantverk och folkkonst.

 2. Lättläst
  Emma, 1 december 2015

  Det är en lättläst bok. Bra med bilderna så att du snabbt förstår vad som står skrivet. Bra som introduktionsbok annars skulle den nog kännas lite för grund.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johan Knutsson

Övrig information

Folkkonst är ett mångtydigt och omdiskuterat begrepp. Nordiska museets utställning Folkkonst lyfter fram prakten och grannlåten, skönheten och skaparglädjen i museets stora samlingar av föremål från det svenska bondesamhället under tiden 1750-1850. Underbara föremål till lust och nytta, till vardags och till fest, i glädje och sorg. Katalogens bilder förmedlar utställningens färger och former. Upplevelsen fördjupas i texterna, där Nordiska museets folkkonstexpert Johan Knutsson guidar oss genom utställningen.