Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nordiska museets handlingar
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2018-05-17
Upplaga
1
Förlag
Nordiska Museets Förlag
Medarbetare
Husz, Orsi (förf.) / Larsson, Marianne (förf.) / Sandgren, Fredrik (förf.) / Sjöstrand, Ylva (förf.) / Thörn, Kerstin (förf.) / Willén, Maja (förf.) / Torell, Ulrika (red.) / Lee, Jenny (red.) / Qvarsell, Roger (red.) / Viborg, Susanne (form)
Dimensioner
215 x 210 x 25 mm
Vikt
1044 g
SAB
Kt,Qcam
ISBN
9789171085993

Köket: Rum för drömmar, ideal och vardagsliv under det långa 1900-talet

Inbunden,  Svenska, 2018-05-17
259
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Köket brukar kallas hemmets hjärta. Det är platsen för hemmatillvarons mest basala sysslor, som matlagning, ätande och vardagligtfamiljeliv. Köket ses som en given del av bostaden, med vissa förväntade funktioner och inventarier. Inget kök, inget riktigt hem.

Historiskt sett har det renodlade köksrummet inte varit så självklart som det är i dag. Kring år 1900 var Stockholm en av Europas mest trångbodda huvudstäder och under stora delar av seklet har kökssoffan också varit sängplats och köksbänken använts för såväl disk som tvättning, rakning och badning av små barn. På 2000-talet gör bostadsbristen åter att många får nöja sig med en vattenkokare eller mikrovågsugn som enda köksutrustning.

Köket speglar samhällsförändringarna. Det har i högre grad än andra rum påverkats av strävan efter ett enklare och bekvämare vardagsliv med standardiserade och rationella lösningar. Den här boken handlar om hur köket som rum har formats av drömmar, ideal och vardagslivets realiteter under det långa 1900-talet. Hur har köksrummet gestaltats och förändrats i takt medkonsumtionssamhällets framväxt? Och vart kommer köket ta vägen i framtiden?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Köket: Rum för drömmar, ideal och vardagsliv under det långa 1900-talet
  2. +
  3. I samma flod : Putins krig mot kvinnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I samma flod : Putins krig mot kvinnorna av Sofi Oksanen (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »