Profeten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2006-04-01
Förlag
Max Ström
Översättare
Hans-Jacob Nilsson
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Inkapööl, Petra Ahston (form)
Illustratör/Fotograf
Michele Ferri
Dimensioner
140 x 120 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Ci,Cia
ISBN
9789171260338
Profeten (inbunden)

Profeten

(29 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2006-04-01
109

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Profeten Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Profeten är en av vår tids mest citerade böcker. Vid snart varje dop och bröllop läser man högt ur Kahlil Gibrans mästerverk. Den är idag översatt till över 20 språk och har sedan den först publicerades 1923 ständigt funnits på listan över de mest sålda och älskade böckerna världen över.

Här presenteras hans klassiska livsvisdom i en presentutgåva i det lilla formatet, utsökt inbunden i linneband. Dessutom i den sannolikt bästa översättningen som gjorts till svenska språket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Profeten
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Profeten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin liten bok
  SkapaLivet, 18 februari 2021

  Boken är helt underbar. Gillar du poesi, filosofi och mystik eller bara har ett öppet sinne kommer du garanterat uppskatta boken enormt.

 2. En bok jag älskar...
  Wanja Anna Birgitta Basel, 12 oktober 2016

  Profeten är en bok jag haft i 30 år och älskar. Bläddrar i den och läser den med jämna eller ojämna mellanrum. Köper den då och då för att ge bort. En bok med tankar jag älskar att sprida.

 3. En vacker liten bok
  mat4sun, 8 september 2015

  Somliga tycker den här boken är trams men det är i så fall frågan om ett oerhört vackert trams. Rekommenderas!

 4. Högreligiöst kristet trams
  D.N., 16 juli 2015

  Jag hade fått den här boken rekomenderad mig och läst mycket gott om den och blev därför mäkta överraskad och besviken när den inte innehöll annat än högreligiöst kristet trams helt utan substans eller relevans någonstans i mitt liv. Jag hade antagligen förutsatt att tonen skulle vara östasiatisk/buddistisk, men så var icke fallet.

  En massa självklarheter blandade med ren idioti, som att det är bättre att tigga än att ha ett jobb du inte gillar. Denna boks upphöjning till skyarna är ... Läs hela recensionen

 5. Visdom om vad som är viktigt på livets resa
  Kristina, 13 april 2015

  Mycket viktig bok att begrunda, ta råd av. Läste den i 20-årsålern mycket. Visdomen därifrån, satt på pränt, uttryckt i ord, har jag burit med mig, hänvisat till i samtal, använt i mitt eget liv. Bra. I just denna utgåvan saknar jag register. Fin bok fylld av visdom, livskunskap att använda i sitt eget liv, i samtal med andra, bok att ge bort, låna ut till behövande. Eller låta ligga på soffbordet som stöd, samtalsämnen. Ger nycklar, verktyg, riktlinjer t.ex. om synen på, ansvaret för, barnen.

 6. Underbar och inspirerande
  Maria S, 2 februari 2015

  En inspiration i vardagen och i mitt jobb som yogalärare. Praktiskt format när man ska ha med den i väskan.

 7. Liv och poesi
  Lippa, 31 december 2014

  En bok att alltid återvända till - i alla skeden av livet och för alla åldrar. En bättre födelsedagspresent finns inte!

 8. Livskunskap med existentiella och filosofiska frågor i...
  Jg, 31 juli 2013

  Livskunskap med existentiella och filosofiska frågor i fokus i ett poetiskt utförande. Att användas för egen reflektion eller att citera vid högtidsdagar och brytpunker i livet. Ord att återvända till. Att vända på. Att ständigt synligagöra en ny aspekt. I all enkelhet.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Kahlil Gibran

Övrig information

Profeten är en av vår tids mest citerade böcker. Vid snart varje dop och bröllop läser man högt ur Kahlil Gibrans mästerverk. Den är idag översatt till över 20 språk och har sedan den först publicerades 1923 ständigt funnits på listan över de mest sålda och älskade böckerna världen över. Här presenteras hans klassiska livsvisdom i en presentutgåva i det lilla formatet, utsökt inbunden i linneband. Dessutom i den sannolikt bästa översättningen som gjorts till svenska språket.