Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2013-02-20
Förlag
Max Ström
Originaltitel
At Grave's end
Medarbetare
Stenbeck-Ramel, Amelie (form) / Leo, Patric (form)
Dimensioner
210 x 210 x 20 mm
Vikt
700 g
SAB
uRdda
ISBN
9789171262684

Vi i femman : 1000 frågor för skarpa hjärnor

(9 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-02-20
256
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I samband med att "Vi i femman" firar 50 år kommer nu en frågesportsbok med 1 000 frågor om allt mellan himmel och jord. Här finns musik, film, geografi, djur och natur, historia, vetenskap, sport, spel och mycket annat. Myror och elefanter, Batman och Pippi, presidenter och filmstjärnor - allt ryms i denna bok. Några frågor är enkla, vissa lite svårare, men de allra flesta är lagom kluriga.

Inget annat svenskt frågeprogram har en lika bred förankring och har funnits lika länge som "Vi i femman". Nästan alla femteklassare gör uttagningstesten i skolan och sedan deltar tusentals barn från hela landet i de spänningsfyllda delfinalerna som direktsänds i radio. Riksfinalen sänds i teve. De flesta frågorna är nyskrivna och aktuella frågor, men en del klassiska frågor från "Vi i femmans" arkiv finns också med.

Frågorna har fyra svarsalternativ och passar alla vetgiriga från 10 år och uppåt. Boken har cirka 200 bildfrågor och 10 temauppslag. En digital spelenhet visar hur många frågor du har klarat och även förstås det rätta svaret på frågorna. Du kan välja om du vill svara på slumpvis valda frågor från hela boken eller frågor i din egen ordning. Utmana dig själv eller spela i lag tillsammans med kompisar eller familj!

Boken görs i samarbete med Sveriges Radio och Sveriges Television.

Förordet är skrivet av programledaren Kim Ohlsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi i femman : 1000 frågor för skarpa hjärnor
 2. +
 3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vi i femman : 1000 frågor för skarpa hjärnor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Passar utmärkt i fritidsverksamhet åk 4-5

  Boken passar utmärkt för barn i fritidsklubb, åk 4-6. Frågorna är dock lite för enkla för de i sexan, 12-13 år.

 2. Bra för vetgiriga barn och vuxna. Är speciellt kul för...
  Ules, 15 januari 2014

  Bra för vetgiriga barn och vuxna. Är speciellt kul för den åldern som skall testas för vi i femman. De får lite rutin på hur det går till. Det blir perfekt om de kommer med men också om de ser programmet på TV.

 3. Underhållande bok som med fördel sätter myror i...
  Lina Z Ydrefelt, 3 januari 2014

  Underhållande bok som med fördel sätter myror i huvudet på hela familjen en lördagkväll. Frågorna inbjuder till diskussion och är olika svår inom olika områden och kan därför låta de yngre vinna då och då.

  Boken är tänkt för en person att sitta ensam med eftersom man trycker in sitt svar på dosan i högra hörnet och får olika pipande beroende på rätt eller fel svar. Vi tyckte ljudet var obehagligt och hade föredragit flikar med svaren eller ett facit i slutet.

 4. Trevlig bok och mycket användbar när vi på juldagen...
  Barbro Andersson Öhrn, 27 december 2013

  Trevlig bok och mycket användbar när vi på juldagen hade familjetävling med tre olika lag och fyra deltagare i varje. Långt ifrån säkert att vuxna kunde mer än tonårsbarnen.

  Kan rekommenderas!

 5. Boken gillade min dotter. Hon skulle vilja att den var...
  Voni, 26 december 2013

  Boken gillade min dotter. Hon skulle vilja att den var mer avancerad. Annars var den mycket bra. Den kommer att vara bra att ha.

Visa alla 5 recensioner