Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2016-01-26
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
290 x 250 x 30 mm
Vikt
1760 g
SAB
Lz Palme, Olof
ISBN
9789171263612
Palme : ett liv i bilder (inbunden)

Palme : ett liv i bilder

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-01-26
401
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Bilden är ett omedelbart medium, som också förmår överbrygga avstånd i tiden, och bilderna i denna bok bildar en äkta och osminkad skildring - en resa genom Olof Palmes liv och gärning." Ur Ingvar Carlssons förord

"Bildtexterna i "Palme - ett liv i bilder" är små juveler av tät information"

-Sydsvenskan

Olof Palme var en av 1900-talets mest inflytelserika svenska politiker, älskad av många och hatad av andra - Palme lämnade ingen oberörd. Denna heltäckande fotografiska biografi innehåller över 250 unika bilder, varav många inte publicerats tidigare. Här finns också ett antal av Olof Palmes egna fotografier - bilder som visas för första gången. Det personliga förordet är skrivet av förre partiordföranden Ingvar Carlsson.

I boken skildras hela Olof Palmes liv, från barndomsåren på överklassens Östermalm, via studierna under krigsåren och det intensiva resandet under 50-talet till rollen som Tage Erlanders personliga assistent och sedan landets yngsta statsråd. 1969 blev han statsminister och under ett dramatiskt 70-tal med Norrmalmstorgsdramat, terrorattentat på västtyska ambassaden och valförlust stod han ständigt i centrum. Vid återkomsten till makten 1982 var han mer segerviss än någonsin - samtidigt som han visste att det var ett annat Sverige han skulle leda. Mindre än fyra år senare, den 28 februari 1986, sköts Olof Palme till döds på Sveavägen i Stockholm.

Boken är skriven av den prisbelönte författaren Henrik Berggren, som tidigare skrivit den stora biografin över Palme - Underbara dagar framför oss. Bildredaktören Jacob Forsell är en av Sveriges mest kända fotografer som vid otaliga tillfällen följt Palme. Förordet är skrivet av Olof Palmes efterträdare Ingvar Carlsson. Det här är den största och vackraste bok om Olof Palme som någonsin har getts ut. Den är också en storslagen resa genom av det svenska folkhemmet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Palme : ett liv i bilder
  2. +
  3. Underbara dagar framför oss: en biografi över Olof Palme

De som köpt den här boken har ofta också köpt Underbara dagar framför oss: en biografi över O... av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 660 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Palme : ett liv i bilder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk bildberättelse
    Margaretha, 2 februari 2016

    Det här är en riktigt maffig bok från folkhemmets storhetstid. Det var så mycket jag inte visste om Palme - och så otroligt att alla dessa bilder finns bevarade. Palmes egna bilder är spännande (om än rätt dåliga). Det är dom privata bilderna som är bäst tycker jag, från Palmes egen uppväxt

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna