Godnattsagor för rebelltjejer 2 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2018-06-01
Förlag
Max Ström
Översättare
Åsa Jonason
Dimensioner
250 x 185 x 30 mm
Vikt
906 g
SAB
uOhja,uLs
ISBN
9789171264527

Godnattsagor för rebelltjejer 2

(28 röster)  |   Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-06-01
258
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Godnattsagor för rebelltjejer har blivit en av världens mest uppmärksammade barn- och ungdomsböcker. Den blev en av 2017 års mest sålda barnböcker med över 60 000 ex sålda på bara några månader. Här är fortsättningen, med 100 nya berättelser som bygger på verkliga och fantastiska kvinnor - alltifrån drottning Nefertiti till Beyoncé. Här finns också en mongolisk örnjägare, en irländsk pirat, en fransk akrobat, en engelsk deckarförfattare, en italiensk borgmästare, en rumänsk hjärnkirurg, en graffitikonstnär från Afghanistan och en svensk drottning med namnet Kristina. Samt många, många fler. Coola, drivna kvinnor som alla har åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Förebilder som inspirerar sina läsare till att våga tro på att de kan bli precis vad de vill.

De hundra illustrerade porträtten är skapade av konstnärer från hela världen, och för texterna svarar den italiensk-amerikanska duon Elena Favilli och Francesca Cavallo. Godnattsagor för rebelltjejer finansierades ursprungligen via en gräsrotsinsamling på sajten Kickstarter och den engelska originalutgåvan slog snabbt rekord. Den har blivit en New York Times Bestseller och har sålts till över 40 länder.

Om Godnattsagor för rebelltjejer:

"En historiebok som bör läsas i alla skolor." - Expressen

"En rakt igenom ljuvlig bok, och vacker som ett konstverk." -Amelia

"Alla borde läsa den." - Sveriges radio

"Kanske världens bästa barnbok." - Feministbiblioteket

Om Godnattsagor för rebelltjejer 2:

"Essential reading for girls and indeed boys; children who read this at bedtime are guaranteed some big and inspirational dreams." - The Guardian

"The anti-princess book teaching girls to rebel." - BBC News
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Godnattsagor för rebelltjejer 2
 2. +
 3. Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser... av Elena Favilli, Francesca Cavallo (inbunden).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Godnattsagor för rebelltjejer 2. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Motiverade tjejbibel fylld av förebilder!
  Gullis lästips (Rönninge), 31 januari 2020

  "Godnattsagor för rebelltjejer 2" är uppföljaren till den populära boken "Godnattsagor för rebelltjejer: 100 berättelser om fantastisk kvinnor" som ni kan läsa mer om i ett tidigare inlägg.

  I den här boken får läsarna ta del av ytterligare 100 mer och mindre kända, coola och drivna kvinnor som alla har åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal.

  Här får läsarna ta del av de olika kvinnors livsöden från olika platser och tider genom historian, där vi åter igen... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk!
  Josefine Broman, 25 januari 2019

  Vi läser om en rebelltjej varje kväll och pratar/diskuterar om henne.
  Fantastik bok! För ALLA! Så fina bilder och lagom svår text. (min dotter är 10år)

 3. Minst lika bra
  Margaretha, 30 augusti 2018

  Den här boken är nästan ännu bättre än den fantastiska första boken! Hundra nya berättelser - hurra! Och så fina illustrationer!

 4. Riktigt bra!

  Riktigt bra i samma stil som första boken med kvinnor från hela världen!
  Illustrationerna är precis som i första boken fantastiska och små konstverk.

 5. Underbar
  Angelica Havman, 17 juli 2018

  Min dotter som är 11 år bara älskar denna bok med alla berättelser om stora kvinnor som har funnits och som fortfarande finns.

 6. Spännande och intressant
  Linda Johansson, 18 juni 2018

  Min 7-åring älskar den här boken liksom föregångaren. De korta berättelserna gör att hon själv orkar läsa dem även om en del ord är lite väl krångliga för henne. Å andra sidan har hennes ordförråd utökats rejält när vi diskuterat innebörden av yrken som förbundskansler, frihetskämpe mm.

 7. Äntligen!
  Sofia, 13 juni 2018

  Som jag väntat på denna! Lika magisk som 1:an. Många kvinnor jag inte hört om innan och fantastiska illustrationer. Rekommenderad läsning till alla barn (och föräldrar).

Visa alla 7 recensioner