Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2019-08-15
Förlag
Max Ström
Originaltitel
Svenska Hjältinnor
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
248 x 182 x 22 mm
Vikt
882 g
SAB
uLs,uOhja
ISBN
9789171264800

Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor

(26 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-15
258
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är den stora boken om hjältemodiga kvinnor som har åstadkommit något speciellt, stått upp för sina ideal eller förverkligat sina drömmar. Här är hundra inspirerande berättelser om tappra rösträttskämpar, coola musiker, tuffa miljöaktivister, engagerade läkare, smarta uppfinnare och banbrytande författare. Här finns en astronaut och till och med en sjörövare.

Boken spänner över nästan tusen år, från en mäktig vikingakvinna till dagens moderna rebeller. Boken är illustrerad av ett stort antal av Sveriges främsta kvinnliga illustratörer. Detta är den förmodligen mest fängslande barnbok som har skrivits om verkliga kvinnor i Sverige - förebilder som inspirerar tjejer i alla åldrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor
 2. +
 3. Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser... av Elena Favilli, Francesca Cavallo (inbunden).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok för alla
  Åsa , 15 september 2020

  Denna borde alla ha i sin bokhylla, stora som små, man som kvinna! Vackra porträtt av historiska kvinnor som både inspirerar och ger än en djupare kunskap om den svenska historian.

 2. Fängslande bok om starka & inspirerande kvinnor!
  Gullis lästips (Rönninge), 9 februari 2020

  Det här är inte en super-pk-bok där man endast lyfter Florence Nightingale-typer där alla kvinnor är exemplariska förebilder, här får vi möta kvinnor som vart upproriska och gjort knäppa grejer, kvinnor som förändrat och kämpat för olika ideal och kvinnor som utsatts och fortsätts utsättas för förtryck och våld. Vi får även läsa om kvinnor som kämpat och gjort stora saker trots andras missnöje, påhopp och smutskastning.

  Det är en inspirerade och peppande bok om hundra olika kvinnor s... Läs hela recensionen

 3. Fantastiskt fin bok om starka Svenska kvinnor

  Det finns en uppsjö av böcker om starka kvinnor nu men denna är nog en av de bästa vi läst.
  Roligt att få läsa om Svenska kvinnor och det är allt mellan Astrid Lindgren och allas vår Greta.

  Lättläst och info som gör att man vill ta reda på mer. Fina illustrationer.
  En riktigt fin presentbok.

 4. Inspirerande bok för alla åldrar
  Marre, 12 december 2019

  Fängslande berättelser om starka, spännande kvinnor. Boken är också mycket fint illustrerad. Jag har köpt den som julklapp både till mina barnbarn och till mina vänner.

 5. På tillrättalagd lätt svenska
  Anni, 18 november 2019

  Då boken är skriven på mycket lätt svenska och tydligt förklarar olika ord och begrepp som används, så passar den, förutom barn i åldern 9-12 år, även vuxna invandrare (från nivå A2-B1). Innehållet är intresseväckande, då det ger en enkel sammanfattning av de olika hjältinnornas livsgärningar, även om jag önskar att det kunde varit något mera omfattande. Boken genomsyras också av en tillrättalagd politiskt korrekt svensk feminism som ger en vinklad tolkning; något som förstärks av urvalet av ... Läs hela recensionen

 6. Årets julklapp!

  Boken har kopierat rebelltjejer-konceptet och berättat om 100 st starka svenska kvinnor som på olika sätt påverkat vår historia och nutid.
  Bokens struktur följer liknande böcker där varje uppslag är dedikerat till en enskild person. Vi får läsa om personen på vänster sida för att på högersidan se fantastiska personporträtt skapade av olika illustratörer.

  Variationen av de utvalda kvinnorna är total. Vissa är mer kända än andra. Alla har gjort stora saker men inom olika områden,... Läs hela recensionen

 7. Fantastiskt fin och inspirerande!
  @barnbokstips, 12 september 2019

  Helt fantastiskt fin bok med inspirerande kvinnor både samtida och dåtida. Flera av mina egna förebilder finns med. En bok jag hoppas kommer inspirera unga att se att de kan vara med och påverka och förändra i samhället och i världen. Läser den med mina söner 6 och 10 år. Vackra illustrationer av många olika illustratörer.

 8. Så fint och inspirerande!
  Margaretha, 24 augusti 2019

  Jag har läst denna hjättefina bok tillsammans med mitt barnbarn och hon bara älskar den här boken. Jag med. Vi har lärt oss så mycket och vi blir så otroligt peppade. Jag rekommenderar den här till alla, inte bara unga tjejer. Så intressant och spännande!

 9. Modern klassiker
  Sofia, 20 augusti 2019

  En av de bästa barnböcker jag sett. Aktuell och samtidigt tidlös, och den har sin plats i allas bokhyllor - både hos barn och vuxna. Vi läser 5 berättelser varje kväll och både barnen och jag ser framemot att välja vilka kvinnor vi läser just denna kväll. Minstingen väljer utifrån de fina illustrationerna. En modern klassiker!

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna