Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2023-01-20
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
24 x 259 x 197 mm
Vikt
1005 g
SAB
P:k
ISBN
9789171265753

Svenska innovationer som förändrat världen

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-01-20
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varje år rankas Sverige som ett av de ledande innovationsländerna, sett till antal historiskt banbrytande uppfinningar, patent i förhållande till folkmängden eller nystartade innovationsföretag. Den traditionella förklaringen till denna styrkeposition som innovationsland är den starka ingenjörstraditionen i Sverige. Men det finns även andra faktorer som gör att just Sverige haft så många framgångsrika innovatörer.

Vetenskapskommunikatören Eva Krutmeijer och historikern Henrik Berggren utforskar i boken vad det är som har varit ovanligt gynnsamt för framväxten av innovationer. De närmar sig denna fråga genom att lyfta fram femtio betydelsefulla svenska innovationer - genom denna mångfald av nyskapande kan man skönja djupare mönster.

Innovationerna i boken spänner över trehundra år och många är världskända. Författarna har haft en vid definition av begreppet innovation och inkluderat politiska och sociala nyskapelser som uppstått i Sverige och spridits till andra länder senare. Den gemensamma nämnaren är att alla de innovationer som skildras gör nytta. Genom inspirerande berättelser och bilder, ger boken en större förståelse för både den enskilda innovatörens drivkrafter och betydelsen av samarbete.

Boken görs i samarbete med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Förordet i boken är skrivet av H. M. Konungen Carl XVI Gustaf som inte bara är statschef utan också Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens beskyddare - och som personligen har ett stort intresse för uppfinningar och innovationer. Det framåtriktade efterordet är skrivet av akademiens VD, professor Tuula Teeri.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska innovationer som förändrat världen
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svenska innovationer som förändrat världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bästa historielektionen för barn
    Inga Christensen, 17 februari 2023

    Låt den här boken ligga framme för barn och barnbarn att bläddra i. Där finns så mycket som alla barn känner igen, oavsett ålder. Och för vuxna att påminnas om, vilka fantastiska uppfinnare Sverige har.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna