Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2023-04-18
Förlag
Max Ström
Översättare
Claes Bernes
Originaltitel
Nests
Illustratör/Fotograf
Susan Ogilvy
Dimensioner
13 x 268 x 277 mm
Vikt
935 g
SAB
Ugg
ISBN
9789171265975
Fågelbo (inbunden)

Fågelbo

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-04-18
279
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fåglar är naturens kanske skickligaste arkitekter. Deras bon är komplexa små byggnadsverk, men de är ofta gömda i träd, häckar och diken så att de inte syns. I denna bok återges 58 bon byggda av några av våra vanligaste fåglar. Akvarellerna visar bon i naturlig storlek och med en fascinerande detaljrikedom.

Till varje illustration finns en berättelse om boet och en beskrivning av byggnadsätt och de material som använts - kvistar, rötter, gräs, vass, löv, mossa, hår, fjädrar, spindelväv och till och med textilier och snören. Det finns också en presentation av den fågel som byggt boet; varje fågelart har sitt eget byggnadssätt och formspråk.

Samtliga avbildade bon har hittats nedblåsta eller övergivna - illustratören har varit noga med att inte störa häckande fåglar.

Förordet är skrivet av ornitologen Lars Jonsson, som är en av världens främsta fågelmålare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fågelbo
 2. +
 3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 507 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fågelbo. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt vacker bok!
  Margaretha, 22 juli 2023

  Jag blir som förhäxad av de vackra bilderna i denna bok. Våra vanligaste fåglar bygger alla synnerligen ovanliga fågelbon, som här är återgivna i naturlig storlek. Jag kan titta hur länge som helst på dessa bilder!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Susan Ogilvy

 • Nests

  Susan Ogilvy

  An exquisitely illustrated, one-of-a-kind celebration of the hidden beauty of nature and the ingenuity of birds Susan Ogilvy started painting bird nests almost by accident. One day, while tidying up her garden after a storm, she found a chaffinch ...