Med blicken på stigen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2023-06-09
Förlag
Max Ström
Originaltitel
Med blicken på stigen
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
235 x 160 x 29 mm
Vikt
694 g
SAB
Lz Douglas, Gustaf
ISBN
9789171266064
Med blicken på stigen (inbunden)

Med blicken på stigen

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-06-09
244
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Gustaf Douglas skapade en av Sveriges största förmögenheter. Inte ärvda pengar, trots uppväxt i högaristokratin med slott och fältmarskalkar i familjen, utan hoptjänade under fyrtio år av egna dramatiska affärer i det svenska näringslivets centrum. Öppet och avslöjande berättar Gustaf Douglas i sina memoarer om en mörk uppväxt med pennalism, "uppfostringsråd" och dåligt självförtroende. Men läshuvud, uppkäftighet och en obändig revanschlusta tog honom vidare på en enastående livsresa.

Efter att ha fått sparken som vd i Dagens Nyheter-koncernen börjar han ett eget sfärbygge som skapat flera av Sveriges största företag, globala jättar som Securitas och Assa Abloy. Riskerna var höga med flera "nära-döden"-upplevelser, men han reste sig alltid på 9. Familjen, konsten, böckerna och upplevelserna i skog och mark gav styrka när allt syntes förlorat.

Med vass tunga och självrannsakan berättar Gustaf Douglas om affärsspelet i de stängda rum där näringslivets och politikens mycket stora och mycket små elefanter dansar. Lärdomarna samlar sig till en ägargärning som hävdar långsiktighet, tro på mänsklig förmåga och en livssyn präglad av humanism och stor ödmjukhet inför det öde vi alla har att brottas med - livet självt.

Gustaf Douglas gick bort 3 maj 2023, åttiofem år gammal. "Med blicken på stigen" gavs första gången ut av Albert Bonniers förlag 2016, och kommer nu i nyutgåva på Bokförlaget Max Ström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Med blicken på stigen
 2. +
 3. Till dig som famlar : korsdragspoesi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till dig som famlar : korsdragspoesi av Pia Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Med blicken på stigen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och gripande
  Margaretha, 22 juli 2023

  Det här är en intressant och berörande självbiografi men det är också en berättelse om ansvar, medmänsklighet och konst. Jag blev verkligen glatt överraskad av denna bok och kan verkligen rekommendera den!

 2. En mycket intressant och välskriven biografi.

  Gustaf Dougla's väg till grundande av investmentbolaget Latour och till ekonomisk makt som miljardär och politisk makt som framstående journalist beskrivs på ett fängslande sätt. Boken är trots det seriösa ämnet lättläst så för mej är den en sann bladvändare.Boken överraskar med för mej helt okända sidor som uppväxt, studier vid elitakademier och social empati i tanke, ord och handling.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna