Norrsken : den heltäckande handboken (inbunden) Spara 15%
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2023-10-12
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Engblom, Mikael (form)
Dimensioner
20 x 234 x 173 mm
Vikt
790 g
SAB
Ubah
ISBN
9789171266095
Norrsken : den heltäckande handboken (inbunden)

Norrsken : den heltäckande handboken

(20 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-12
229 269 Du sparar 40 kr!
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Norrsken : den heltäckande handboken Kan levereras innan julafton
Hör du till dem som ännu inte har sett norrsken eller till dem som redan har det? Under de närmaste åren förväntas fler och starkare norrsken över hela Sverige, eftersom vi går mot det som kallas solmaximum, den tid av solcykeln då solfläckarna blir som flest. Den här handboken förklarar hur solfläckarna ger upphov till norrsken, varför förekomsten växlar över åren och vad som orsakar norrskenets olika färger. Här finns också kloka tips om vad man ska tänka på när man ger sig ut i förhoppning om att se den fascinerande ljusdansen.

Boken passar både den som aldrig tidigare sett norrsken och den inbitne fantasten som vill veta mer om sambandet mellan solvindsplasmat och jordens magnetfält - och kanske kunna göra sina egna norrskensprognoser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Norrsken : den heltäckande handboken
 2. +
 3. Astronomisk kalender 2024 : vad du kan se på himlen under året

De som köpt den här boken har ofta också köpt Astronomisk kalender 2024 : vad du kan se på hi... av Per Ahlin (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Norrsken : den heltäckande handboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Norrsken
  Bibsan, 21 november 2023

  Mycket bra bok. Bra förklaringar, lättläst.Rekommenderar den verkligen till alla som är intresserade av norrsken. Är nu mycket sugen på att åka upp till Abisko.

 2. Den enda bok du behöver!
  zandrama, 15 november 2023

  Det här är verkligen en heltäckande handbok. Främst vänder den sig till nyfikna amatörer, men den är garanterat inspirerande och spännande för fler. Sista avsnittet är perfekt för att nörda ner sig ytterligare.

  Som grädde på moset är fotografierna rakt igenom hela boken fantastiska.

 3. Riktigt bra
  Micke Melo, 27 oktober 2023

  Riktigt bra bok med många informationer som ökar mina kunskaper om Norrsken. Tusen Tack Calle för allt han delar med oss, väldigt glad att vara med i Norrsken Sverige familjen .

 4. Norrsken
  Johnny Johansson, 27 oktober 2023

  Boken fyller ett Svenskt tomrum i litteratur om norrsken. Finns en finländsk bok om norrsken som anses vara den ultimata boken om norrsken. Det förlag som gör en Svensk utgåva har en given succe!

 5. Så pedagogisk och bra
  Jimmy B, 27 oktober 2023

  Calle möter verkligen läsaren på vänskaplig och pedagogisk nivå. Man känner igen flera uttryck i boken från rapporteringarna på Facebook.

 6. För den stora norrskensnörden.
  Daniel Andersson, 26 oktober 2023

  En fördjupning i bilder och text i norrskenets fantastiska värld. Allt nedpräntat och sammanfattat av norrskensgurun Calle. En fötrollande resa i en vacker förpackning.

 7. Mycket bra bok om hur norrsken uppstår
  Mikael Amundsen, 26 oktober 2023

  Tack för denna boken, jag behövde verkligen en enklare förklaring till hur norrsken uppstår och hur man kan förutspå det.

Visa alla 7 recensioner