Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2020-12-16
Förlag
Novapress
Översättare
Christian Ekwall
Originaltitel
The great Gatsby
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
120 g
SAB
Hce
ISBN
9789171370129

Den store Gatsby

(93 röster)  |  Läs 12 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-12-16
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 15 format & utgåvor
En av 1900-talets mest inflytelserika amerikanska romaner - Den store Gatsby av F Scott Fitzgerald - nu i efterlängtad nyöversättning av Christian Ekvall. Enda nyöversättningen på nästan 70 år! Nick Carraway kommer till New York för att bli aktiemäklare. Han flyttar in i en villa på Long Island och börjar umgås med det flärdfulla paret Tom och Daisy Buchanan. Till granne får han en ytterligt gåtfull och kolossalt förmögen man som ger storslagna fester, oftast utan att själv visa sig. Grannens namn är Jay Gatsby.

"Den perfekta romanen!" Mons Kallentoft (i Lundströms Bokradio P1)

"Magnifik! Fullkomligt enastående roman!" Majgull Axelsson (i Lundströms Bokradio P1)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den store Gatsby
 2. +
 3. Gösta Berlings saga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Den store Gatsby. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Överskattad
  Ulla Hedhammar, 24 januari 2022

  Rörig och känns inte som en hyllad bok. Men det hör väl till allmänbildningen att ha läst den.
  Om ni haft OK på er lista hade jag hellre skrivit det än Medioker

 2. En bok värd sin storhet
  bonadea, 31 december 2016

  Även jag har väntat för lönge med att läsa denna klassikern och tänkt att detta är inget för mig, men så fel jag hade. Den Store Gatsby fängslade mig och tog mig till en den glittriga amerikanska 20 talet där societen roade för fullt. Jag älskar varje sida och det är en bok som man kan tolka på mpnga sätt.

 3. En stor liten bok
  Lena Borgljung, 14 januari 2015

  I många år och i många olika sammanhang, har jag träffat på människor som läst " Den store Gatsby" och ALLA har haft någon väldigt tydlig, uppriktig mening om den här boken. Allt ifrån att den är långtråkig till en härlig bok med mycket innehåll.
  Kanske för att alla varit så övertydliga i sina åsikter om denna bok, så har jag värjt mej i det längsta med att läsa den. Har sagt till mej själv: det är väl som med allt annat som " alla " läser....det ingenting för mej !
  Men nyligen insåg... Läs hela recensionen

 4. Lättläst men ganska tråkig om jag ska vara ärlig. Såg...
  Bokmalen, 15 oktober 2013

  Lättläst men ganska tråkig om jag ska vara ärlig. Såg filmen efter att jag hade läst boken och måste säga att jag tyckte att den lyckades med att måla upp en bild som boken inte gjorde för mig i alla fall.

 5. Har inte läst den tidigare men blev förtjust. En bok...
  Inger Willén, 7 augusti 2013

  Har inte läst den tidigare men blev förtjust. En bok man bör ha läst. Tillhör klassikerna och hör verkligen hemma bland dessa.

 6. Man förstår varför den är en klassiker. Läste den även...
  Tingeling, 6 augusti 2013

  Man förstår varför den är en klassiker. Läste den även fär 30 år sen men ser på den på ett annat sätt nu.

 7. En av de "segaste" böcker jag läst. Var på väg att...
  Kerstin Lindeberg, 1 augusti 2013

  En av de "segaste" böcker jag läst. Var på väg att avsluta efter två-tre kapitel. läste trots allt ut boken i förhoppning om att det skulle blu bättre, men nej.

 8. Lättläst och kul om USA på 20-talet. Jag gillar...
  Kerstin Z, 23 juli 2013

  Lättläst och kul om USA på 20-talet. Jag gillar Fitzgeralds sätt att skriva. Att se filmen blir sedan en självklar uppföljning.

 9. Trögläst tingest, men med mycket vackra...
  J, 19 juli 2013

  Trögläst tingest, men med mycket vackra miljöskildringar om en tycker om sådan litteratur. Åtminstone av de bättre i kategorin "böcker-man-ska-ha-läst-och-kunna-skrytdroppa-referenser-från".

 10. Läste den efter att ha sett den nya filmen med...
  Sara, 2 juli 2013

  Läste den efter att ha sett den nya filmen med Leonardo och efteråt blev jag mer förtjust i filmatiseringen än tvärtom. Boken är lättläst, har fina beskrivningar och symbolism men filmen vinner på grund av den fröjd för ögat och örat som den är. Det som boken gav var en liten detalj extra som regissören inte verkade tycka var betydelsefull nog att ta med, annars har filmen allt som boken erbjuder och mer där till. I boken får man läsa enbart ur berättarens synvinkel och det denna har sett och... Läs hela recensionen

 11. Läser om den. Säkert femton år sedan jag läste den...
  Mikael Winroth, 31 maj 2013

  Läser om den. Säkert femton år sedan jag läste den första gången. Fantastisk. Beskrivningarna, flytet i berättelsen och känslan av att vara där på 20talet slår det mesta.

 12. Den store Gatsby är en tidsskildring som påminner om...
  pseuodnym, 15 april 2013

  Den store Gatsby är en tidsskildring som påminner om dagens sätt att leva. Att glida med, att intressera sig för ytan och vem är vem. Visuellt skrivna miljöer som gör att jag ser dem framför mig, i färg till och med. Undergångsstämning genomsyrar boken. Men hur ska allt ske? Karaktärerna är väl beskrivna även om Gatsbys inre tankar vore intressant att veta mer av. Men han är hemlig, vilket gör att funderingar om hans motiv för levnadssätt hela tiden finns där. Upplösningen kommer men det finn... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av F Scott Fitzgerald