Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2024-01-20
Förlag
Novapress
Översättare
Hans Blomqvist, Erik Ågren
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789171370143

Processen

(33 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2024-01-20
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 13 format & utgåvor
Denna pocketutgåva av nyöversättningen av Processen innehåller fem kapitel mer än tidigare översättningar. För första gången på svenska, samtliga avsnitt som finns bevarade av Kafkas mest berömda romanprojekt.

Hans Blomqvist och Erik Ågren har tilldelats Stiftelsen Natur och Kulturs översättarpris och Samfundet De Nios översättarpris för sitt arbete med Kafkas samlade skrifter.

Franz Kafkas roman Processen är en av världslitteraturens mest inflytelserika texter. Inledningen är berömd:

"Någon måste ha förtalat Josef K., ty utan att han gjort något ont blev han häktad en morgon."

Sedan följer den vindlande berättelsen med underliga, gåtfulla, absurda förvecklingar som har fascinerat så många läsare välden över att den till och med gett upphov till ett begrepp i vardagsspråket - man säger att en stämning, ett tillstånd kan vara kafkaartat, kafkaliknande.

(Det finns två äldre översättningar av Franz Kafkas roman Processen till försäljning i Sverige just nu: Karl Wennbergs och Ingegärd Martinells, från 1945, resp 1981, vilka är baserade på förkortade och redigerade tyska utgåvor.)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Processen
 2. +
 3. Nitton åttiofyra : 1984

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nitton åttiofyra : 1984 av George Orwell (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Processen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 2 av 5
  Bokdjungeln, 17 november 2022

  Är den här boken en vattendelare? Mycket möjligt. Jag tillhör dock inte sidan som hyllar den. Den är väldigt beskrivande, men tusan vad fokuserad jag kände att jag behövde vara för att hänga med.
  Jag känner nästan att den som gillar boken antingen tillhör det gamla gardet eller är en person med ett tänkande och enormt djupt som orkar gå in i frågorna kring varför Kafka skrev boken, vad han tros kan ha menat osv.

  Jag själv är en sliten småbarnsförälder som behöver något lite mer ... Läs hela recensionen

 2. Mästerligt
  Henrik Printz, 28 mars 2022

  Inte konstigt att denna bok är topp 3 i världsrankingen om bästa bok, fantastisk historia, välskriven, älskar Kafkas sätt att skriva.

 3. Litteraturklassiker som lever upp till sitt rykte
  robin, 2 mars 2022

  En av de bästa böckerna jag läst, enkel att följa med i trots det bisarra och förvridna temat. Målade beskrivningar och det känns som du andas samma luft som Josef K.

 4. Ett måste i biblioteket
  Jessica, 24 juni 2021

  Anses vara klassiker med rätta. Lättläst språk som jag tror passar de flesta. Den absurda handlingen ger en samhällskritisk vinkling som endast Kafka förmådde, liksom karaktärsskildringarna.

 5. Kafka
  Richard Lundgren, 16 augusti 2019

  Aldrig har jag hört ordet Process så många gånger förr som efter denna bok. Bokens karaktär K är en arrogant ung man med höga ambitioner. Det finns nog få i hans värld som kan mäta sig med honom. K har allt under kontroll och är föga imponerad av någon och något.

 6. Trainwreck
  Eve, 20 augusti 2018

  Kafkas i särklass sämsta bok. Boken borde aldrig ha publicerats då den är tydligt experimentell och ofullständig. "Processen" är helt utan botten.

  Kafka har skrivit långt mycket bättre böcker.

 7. Följ med till ett samhälle som är tråkigt
  Arne Nilsson, 14 april 2018

  Här bjuds vi in i ett mörkrets värld, en värld utan ljus. Jag tyckte detta var en fin berättelse.. Lite ofullständig kanske men detta kan ju bottna i det faktum att detta är, vad jag förstått, ett ofullbordat verk. Efter jag läst Förvandlingen svor jag på att aldrig läsa något av denna häxmästare igen. En son, jag minns inte vilken, propsade dock på att jag skulle sjunka ned i detta verk, så jag lyssnade. Jag är ju bara mänsklig. Jag har blivit kallad barsk, kärv och amper men jag är en karl ... Läs hela recensionen

 8. Ifrågasatt verklighet
  Lars Wåge Andersson, 1 december 2017

  Kafkas mardrömsaktiga, stillsamma men allt starkare hjölplöshet har förstås blivit solbildande.
  Ruskig, tankeväckande och aktuell också efter Moskvapricesserna som Förstås var obekanta för K.

 9. En fruktansvärd bok
  Eva, 1 oktober 2015

  Jag har läst många, många deckare, men Kafkas roman är en av de otäckaste jag läst, ja rent av den värsta. En förhäxande historia, en mardröm. Och vilket språk! Det ger jag också översättaren en stor eloge för. Läsningen associerar till galenskap och fantasi, en riktigt ruskig historia, som förtjänar att läsas många gånger.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Franz Kafka