Tidsvändning : Filosofisk Dagbok 1999 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
306
Utgivningsdatum
2001-01-01
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
390 g
SAB
Bb
ISBN
9789171395245
Tidsvändning : Filosofisk Dagbok 1999 (inbunden)

Tidsvändning : Filosofisk Dagbok 1999

Inbunden, Svenska, 2001-01-01
153
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Året 1999 var ett speciellt år för den kultur som omfattas av den västerländska tideräkningen. Då stod vi inför inträdet i såväl ett nytt sekel som ett nytt millennium. Det var ett år då många människor blickade tillbaka och sökte en sammanfattning av vad som varit. Under detta år förde filosofen och kulturskribenten Hans Ruin en dagbok som i korta betraktelser och reflektioner försökte fånga in de stämningar som rådde. Varje dag resulterade i en kort text som kunde ta sin utgångspunkt i vitt skilda fenomen, alltifrån dagsaktualiteter till principiella filosofiska resonemang.
Mycket kretsar kring tiden, historien och frågan om vart det gångna seklet lett oss, såväl politiskt som filosofiskt, religiöst och teknologiskt. Men annat utgår från mänskliga möten, som förvaltas i reflexioner över vänskap, kärlek och föräldrarskap.

Tidsvändning. Filosofisk dagbok består av 365 korta texter som på olika vägar söker sig fram mot en blick och en alldeles egen röst i en vändningens tid. Hans Ruins bok är fylld av skarpsinniga iakttagelser och intelligenta resonemang; samtidigt är det en i högsta grad klok, dvs. mogen bok. Det är en bok som väcker lusten till ett fortsatt samtal.
Visa hela texten

Fler böcker av Hans Ruin